У єдності наша сила: День Соборності України

Дата: 20.01.2017 12:03
Кількість переглядів: 769

Фото без описуНапередодні чергової річниці з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки відбувся мітинг на площі біля пам'ятника Т.Г. Шевченка, в якому взяли участь керівники міста та району, працівники підприємств, установ, організацій, учні Яготинського НВК № 3, жителі та гості міста, представники засобів масової інформації. 

Акт Злуки, закріплений в Універсалі Директорії Української Народної Республіки, унормовував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності, визначивши: «Збулися віковічні мрії. якими жили і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка. Однині народ Український, визволений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднаними дружніми зусиллями всіх своїх синів будувати нероздільну, самостійну Державу на благо і щастя всього її трудового народу». 

З нагоди відзначення 98–ї річниці дня Соборності України до присутніх звернувся голова Яготинської районної ради В.Г. Грицай, який побажав присутнім міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє! Щоб розум, воля і любов до рідного краю згуртовували нас для здійснення високої мети — процвітання соборної незалежної демократичної могутньої України. 

Присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя та поклали квіти до підніжжя пам'ятника Т.Г. Шевченка. 

Тож прийміть найкращі привітання з нагоди 98–ї річниці найвеличнішого свята українського народу – Дня Соборності, уже незалежної України! 

Велична і свята, моя ти Україно, 
лише тобі карать нас і судить 
Нам берегти тебе, Соборну і єдину 
І нам твою історію творить!

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора