Пошук

Засідання виконавчого комітету Яготинської міської ради

Дата: 31.01.2017 17:36
Кількість переглядів: 667

31 січня відбулось засідання виконавчого комітету Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н.М. Дзюби. 

Розпочалось засідання з підбиття підсумків роботи зі зверненнями громадян в Яготинській міській радів за 2016 рік. Як зазначив керуючий справами виконавчого комітету міської ради В.А. Галицький «В Яготинській міській раді протягом 2016 року проводилась робота щодо забезпечення органів місцевого самоврядування всебічного, кваліфікованого і своєчасного розгляду звернень громадян. Реалізуючи вимоги законодавчих актів України щодо роботи зі зверненнями громадян Яготинською міською радою систематично здійснювались заходи для підвищення рівня цієї роботи, в основі якої лежить, перш за все, уважне ставлення до вирішення проблем, з якими звертаються громадяни до органів місцевого самоврядування, а також постійний аналіз, узагальнення усних та письмових звернень. Загальна кількість звернень за 2016 рік була такою ж, як і 2015 році. Лише 1% від всіх звернень становили звернення щодо руху автобусів по місту». 

В подальшому члени виконкому розглянули документи та схвалили річні фінансові плани комунальних підприємств Яготинської міської ради «Яготинська ЖЕК», «Міськсвітло», а також спеціалізованого комунального підприємства Яготинської міської ради «Ритуал». 

На виконання Програми реформування житлово-комунального господарства та благоустрою міста Яготина на 2016-2020 роки члени виконавчого комітету затвердили кошторисну документацію на проведення капітального ремонту основи багатофункціонального спортивного майданчика з синтетичним покриттям та тренажерним обладнанням в м. Яготин Київської області (кошти обласного бюджету). 

Перший заступник міського голови С.О. Овчаренко зазначив, що 17 січня відбувся конкурс з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування в м. Яготині № 5 «ст. Яготин - Волошка - Рай ДУ». Сергій Олександрович додав, що 24 січня 2017 року було оголошено переможця конкурсу автоперевізника ФОП Щербину В.А. Тож за результатами голосування члени виконавчого комітету затвердили результати конкурсного комітету з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Яготині та прийняли рішення про укладення договору на здійснення пасажирських перевезень на регулярному міському автобусному маршруті загального користування № 5 «ст. Яготин – Волошка – Рай ДУ» з автоперевізником ФОП «Щербина». 

Таким чином, з 07 лютого 2017 року в місті запрацює новий автобусний маршрут № 5 «ст. Яготин - Волошка - Рай ДУ». 

Одне з основних питань, що розглядалося на засіданні виконавчого комітету було питання встановлення тарифу на проїзд у міських автобусних маршрутах загального користування у м. Яготин. 

Перший заступник міського голови С.О. Овчаренко зазначив, що до Яготинської міської ради звернулись суб'єкти господарювання, які обслуговують міські автобусні маршрути загального користування з питанням щодо підвищення тарифу на проїзд у міських автобусних маршрутах загального користування у м. Яготин, мотивуючи це різким підвищенням мінімальної зарплати та рівня цін на паливно-мастильні матеріали, запчастини. 

Сергій Олександрович додав, що до Яготинської міської ради також надійшло звернення від голови громадської організації «СЕФ «Спадщина» І.А. Ворони в якому наголошено, що з 01.06.2015 вступила в дію постанова Кабінету Міністрів України від 25.03.2015 № 240 відповідно до якої скасовано державне і муніципальне регулювання тарифів на пасажирські перевезення (крім залізничних). Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» вилучена норма про те, що органи державної виконавчої влади та виконавчі органи міських рад встановлюють тарифи на перевезення пасажирів і багажу автобусами, які працюють у звичайному режимі руху, в приміському та міжміському, внутрішньо обласному сполученні. Ворона І.А. підготував власний розрахунок реальних витрат на міських пасажирських перевезеннях на прикладі маршрутів № 2, № 7, № 9 та наголосив, що розрахунок не може бути абсолютно вірним, оскільки в громадській організації відсутні фахівці з питань організації пасажирських перевезень чи транспорту в цілому. На думку пана Ворони, найдоцільнішим було б залишити тариф на проїзд в міському маршруті на рівні 3,50 грн., а при нагоді знайти способи його зменшення. 

Представник ПраТ «Яготинське АТП-13251» наголосив, що в кінці січня 2017 року Київпастранс озвучив економічно обґрунтовану та реальну ціну на сьогоднішній день по проїзду в м. Києві: автобусний маршрут чуть більше 5,00 грн., метро – 6,00 грн. Представник ПраТ «Яготинське АТП-13251» додав, що в 2016 році бюджетні асигнування діяльності Київпастрансу були закладені у розмірі 895 млн. грн. (це з бюджету м. Києва), якщо розділити ці кошти, то на все життя містянину було виділено 300,00 грн. на проїзд. 

Міський голова Н.М. Дзюба наголосила, що за даними прес-служби Київської обласної державної адміністрації - КОДА вимагає від автоперевізників повернути вартість проїзду в громадському транспорті до рівня, який був перед різким здорожчанням в січні. За словами голови КОДА Олександра Горгана, доводів автоперевізників про те, що здорожчало паливо чи збільшилася мінімальна заробітна плата недостатньо для різкого підвищення тарифу, оскільки паливо і комплектуючі зросли по всій території України, а суттєве здорожчання відбулося лише на Київщині. Очільник області також повідомив, що обласна державна адміністрація звернеться до Антимонопольного комітету з дорученням перевірити різке підняття тарифів перевізниками Київської області на предмет змови. 

Протягом бурхливого обговорення, стосовно підвищення тарифу на проїзд у міському транспорті м. Яготина, міський голова внесла пропозицію тарифу на проїзд в міських автобусних маршрутах – 4,00 грн., автоперевізники, в свою чергу запропонували підняти тариф до 5,00 грн. 
Очільник міста Н.М. Дзюба по закінченню голосування, на якому члени виконкому проголосували за підвищення тарифу до 4,50 грн., наголосила автоперевізникам на дотриманні графіку руху транспорту в місті. 

В ході засідання члени виконкому розглянули документи та прийняли рішення: 

- про присвоєння поштових адрес окремим земельним ділянкам комунальної власності територіальної громади міста Яготин, права на які, підлягають продажу на земельних торгах (аукціонах); 

- про присвоєння поштових адрес частинам житлових будинків; 

- про надання дозволів на виготовлення проектної документації на підключення до міських водопровідних мереж;

- про надання матеріальної допомоги учасникам АТО, які зареєстровані та проживають у м. Яготині, а також громадянам міста, які звернулись до Яготинської міської ради, у зв’язку зі своїм скрутним матеріальним стаовищем. 

З метою встановлення зручного для населення режиму роботи торгових закладів в місті Яготині, виконавчий комітет Яготинської міської ради погодив режим роботи торгового павільйону, що розташований на вулиці Вокзальній. 

На виконання протоколу засідання Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо безперешкодного проїзду пожежно-рятувальних підрозділів до місця пожежі, виникнення надзвичайної ситуації тощо, в зв’язку з тим, що мають місце самовільно встановлені на вулицях міста перепони (залізобетонні блоки, паркани, вкопані труби тощо), виконавчий комітет Яготинської міської ради прийняв рішення щодо демонтажу самовільно встановлених обмежувачів руху на прибудинкових територіях багатоквартирних житлових будинків, а саме: вул. Незалежності, 32-а (бетонні блоки); вул. Дарницька, 41, вул. Винниченка, 19 (бетонні блоки) та обладнання пристроїв перекривання шляху рухомими механізмами з навісними замками на прибудинкових територіях багатоквартирних житлових будинків, а саме: вул. Незалежності, 82-а, вул. Незалежності, 94-а (шлагбаум); вул. Дарницька, 41, вул. Винниченка, 19 (шлагбаум).

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора