Пошук

«Синій, як море, як день – золотий, з неба і сонця наш прапор ясний»…

Дата: 23.08.2017 13:03
Кількість переглядів: 737

Синьо-жовтий символ незалежності та суверенітету нашої держави вперше замайорів над Верховною Радою України 2 вересня 1991 року. А 28 січня 1992-го його затвердили як Державний прапор. Двокольорове знамення, де синій — колір води і неба, а жовтий — барви сонця і пшеничної ниви, — над державними установами, посольствами, літаками і морськими суднами – як символ національної єдності, самостійності та прагнення миру.

23 серпня, в день Державного Прапора біля адмінбудинку зібралася Яготинська громада. Прес-секретар громадської організації "Асоціації учасників АТО", учасник бойових дій на Сході Євгеній Краснюк підняв у небо Державний Прапор - символ Єдиної України.

Виконуюча обов'язки голови Яготинської райдержадміністрації Ольга Іванівна Рудніцька, голова Яготинської районної ради Віктор Григорович Грицай говорили про мир на нашій багатостраждальній землі, про доблесть патріотів, про надію на спокій та процвітання, а для цього кожному українцеві треба вірити і працювати. "За 24 роки відновленої незалежності цей прапор міцно укорінився в нашій свідомості, життя без нього вже навіть не можна уявити... Але найбільшу народну повагу і шану прапор здобув під час нашої з вами Революції гідності і під час війни українського народу за незалежність, проти російських загарбників", - підкреслила у своєму виступі Ольга Іванівна.

Згадали того дня і всіх тих, хто боронить нашу землю на Сході країни, і тих, хто поліг у бою за наш мир. Стоїш у тиші. Жодного звуку. А що тут говорити? Усе немов завмерло і в цей час усе немов шепоче: “їх більше немає”.

З нагоди 26 річниці з Дня незалежності України, яготинка Лариса Зеленська присвятила та зачитала всім присутнім свою власну поезію:
Як сонце і небо наш прапор цвіте
Єднає серця й покоління.
У ньому колосся полів золоте
І роду прадавнє коріння...
Наш жовто-блакитний прапор майорить над нашими позиціями на східному фронті; синьо-жовті стрічки та шеврони стали символом мужності українських військовослужбовців, добровольців, волонтерів. Наш прапор – це живий свідок перемог і невдач - невдач, без яких не буває, на жаль, жодна війна... Наш державний прапор – пароль, за яким знати, хто у нас свій, а хто чужий, наш священний оберіг, знак нашої єдності і перемоги.
Україна багато чого пережила, вистояла найважчий рік своєї історії і готова зараз йти вперед. Цьогорічний День прапора у Яготині відзначали в особливо патріотичній атмосфері. Адже події останніх років багато що змінили у свідомості українців, і ми зовсім по-іншому почали ставитись до національної символіки.
Головний редактор газети «Яготин – місто моє» Яна Ревенко
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора