Пошук

Рейди щодо роботи закладів торгівлі та відпочинку молоді у вечірній час на території м.Яготина.

Дата: 24.07.2017 13:19
Кількість переглядів: 551

21-22.07.2017 року проводилися чергові рейди за участю представників Яготинської міської ради та Яготинського ВП Переяслав-Хмельницького ВП ГУ НП у Київській області щодо роботи закладів торгівлі та відпочинку молоді у вечірній час на території м.Яготина.

Об’їзд відбувся за маршрутом : вул.Вокзальна (привокзальна площа),Меморіальний комплекс Алея Слави, вул.Незалежності (ТОВ «АТБ – Маркет», торговий заклад «Фонтан). В ході перевірки, було  проведено роз’яснювальні роботи з молоддю міста біля торгових закладів щодо заборони розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв в громадських місцях на території міста, а також дотримання Правил благоустрою на території м.Яготина.

Законодавством України заборонено продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років (стаття 15-3 Закону України «Про державне регулювання виробництва, обігу спирту етилового, плодового і коньячного, алкогольних напоїв і тютюнових виробів»). Однак це, нажаль, не стимулює деяких суб’єктів господарювання міста на дотримання зазначених норм законодавства. Відповідальність за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років передбачена Законом та Кодексом України про адміністративні правопорушення. Відповідно статті 156 КУпАП до працівника підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування застосовується штраф від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Досить часто ми порушуємо правила і закони тому, що не знаємо їх. І не завжди знаємо, як можуть покарати за те чи інше правопорушення. Відповідно до чинного законодавства існують певні обмеження щодо вживання спиртних напоїв. Так згідно ст. 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Розпивання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв на вулицях, у закритих спортивних спорудах, у скверах, парках, у всіх видах громадського транспорту (включаючи транспорт міжнародного сполучення) та в інших заборонених законом місцях, крім підприємств торгівлі і громадського харчування, в яких продаж пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на розлив дозволена відповідним органом місцевого самоврядування, або поява в громадських місцях у п'яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль, - тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян». За законом, не можна випивати не тільки на території, скажімо, навчальних закладів, шкіл чи дитсадків, громадськими місцями є і під’їзди в житлових будинках, і автобусні зупинки. Згідно з чинним законодавством за це правопорушення притягуються особи віком від 16 років.

Тому, шановні підприємці та мешканці міста, звертаємося до Вас з проханням неухильно дотримуватись норм чинного законодавства та  Правил благоустрою на території м.Яготина.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора