Пошук

На порядку денному вивчення досвіду Сновської об'єднаної територіальної громади та звіти керівників комунальних підприємств

Дата: 20.06.2017 14:17
Кількість переглядів: 606

20 червня відбулась оперативна нарада з керівниками комунальних підприємств та начальниками відділів апарату міської ради під головуванням виконувача обов’язків міського голови С.О. Овчаренка.

На початку наради виконувач обов’язків міського голови С.О. Овчаренко наголосив, що 19 червня делегація Яготинської міської ради відбула у відрядження до Сновської територіальної громади Чернігівської області для вивчення досвіду. До складу делегації увійшли: виконувач обов'язків міського голови С.О. Овчаренко, секретар міської ради Т.І. Рубанчук, начальник відділу фінансово-господарського забезпечення апарату міської ради В.М. Пантелусь, депутати Яготинської міської ради VII скликання О.В. Малюга, І.А. Чорнобай та члени виконавчого комітету Яготинської міської ради С.В. Яценко, С.М.Дьогтяр.

У 2016 році була створена Сновська об’єднана територіальна громада, до якої увійшли: місто Сновськ, 55 сіл та 1 селище. Перші вибори голови та місцевих депутатів відбулися там минулої зими - 18 грудня 2016 року. Отже в громаді зараз відбуваються процеси формування виконавчого комітету та власних виконавчих органів, перебираються майно і повноваження від райдержадміністрації та райради.
Сновська міська рада об’єднаної територіальної громади складається з 26 депутатів. Рада ОТГ вже має більшість повноважень на території: по освіті, культурі, охороні здоров’я, спорту тощо.
Районна державна адміністрація передала більшість повноважень раді ОТГ. Функції, які залишилися в РДА, – це управління праці і соціального захисту населення на території, а також оцінка землі за межами населених пунктів. При цьому штатна чисельність РДА поки значно не зменшилась.
 
Начальники відділів апарату міської ради, керівники комунальних підприємств Яготинської міської ради: «Комунальник», «Ритуал», «Яготинська ЖЕК», "Міськсвітло", «Яготинський ВУ ВКГ», редакції газети «Яготин – місто моє» та директор стадіону «Колос» доповіли про стан виконання доручень міського голови та прозвітували про виконані роботи за період з 12 червня по 18 червня 2017 року.
 
Керівник комунального підприємства міської ради «Комунальник» А.В. Стріха відзначив, що протягом минулого тижня працівниками здійснювалась робота по благоустрою на території Сорочого Яру. Андрій Вікторович додав, що окрім зазначених робіт підрозділ виконує функції щоденного підтримання території міста у належному санітарному стані, зокрема проводить щоденне ручне прибирання сміття по всій протяжності міста, включно з територією по вул. Кільцевій (від в'їзду зі сторони траси Київ-Харків до газозаправної станції та від озера «Кирильське» до виїзду з міста зі сторони мікрорайону «ДРСУ»).
 
Майстер СКП «Ритуал» С.В. Лисенко наголосив, що працівники спеціалізованого комунального підприємства виконували роботи по благоустрою на кладовищах міста.
Начальник КП «Яготинська ЖЕК» О.В. Білаш доповів, що за період з 12.06.2017 по 18.06.2017 працівниками комунального підприємства виконувалась робота:
- ремонт електропостачання по вул. Незалежності, 50, 130, провул. Говорова 27. Олександр Володимирович додав, що при обстеженні підвального приміщення багатоквартирного житлового будинку по пров. Говорова 27 працівниками підприємства житлово-експлуатаційної контори було виявлено вирізання більше 10 м чотирьохжильного мідного кабелю. По даному факту звернулись з відповідною заявою до правоохоронних органів міста;
- ремонт І під'їзду провул. Довженка 1а;
- вивезення негабаритних відходів та сміття;
- прочистка каналізацій: пров. Довженка 8, вул. Незалежності 52;
- заміна 6 кранів на водних стояках в багатоквартирному житловому будинку по вул. Незалежності 58;
- перевірка ДВК в мікрорайоні міста «ЦИНС»;
- ремонт робочої техніки.
 
Працівник КП "Міськсвітло" І.І. Шевченко наголосив, що працівниками комунального підприємства було усунуто пошкодження електролінії після обриву проводів по вул. Пирятинська та Лермонтова, а також виконувались роботи згідно заявок громадян. Іван Іванович додав, що працівники підприємства на цьому тижні розпочали роботи по заміні ліхтарів на вул. Парковій та вул. Незалежності.
 
Начальник КП «Яготинське ВУ ВКГ» М.І. Дзюба відзначив, що працівниками підприємства розпочали роботи по промивці башні та мереж в мікрорайоні міста «ПТФ», роботи по будівництву КНС на сьогоднішній день продовжуються.
 
Директор стадіону "Колос" В.В. Сапронайтіс зазначив, що за період з 12.06.2017 по 18.06.2017 проводились роботи по встановленню бордюру на міні-полі. Віталій Віталійович додав, що на минулому тижні відбулись матчі Кубку ветеранів, Кубку міста та Чемпіонату району.
 
Начальник відділу реєстраційних повноважень та ведення реєстру територіальної громади Яготинської міської ради С.С. Помазун наголосив, що за період роботи з 12.06.2017 по 16.06.2017 року відділом було надано 46 адміністративних послуг, з них безоплатно 30. ЗА НАПРЯМАМИ:
1. Реєстрація юридичних осіб та фізичних-осіб-підприємців:
- надано 7 адміністративних послуг, з них 4 безоплатно. 
2. Реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб: 
- надано 39 адміністративні послуги, з них 26 безоплатно. 
 
За результатами оперативної наради з деяких питань виконувачем обов’язків міського голови С.О. Овчаренком були надані відповідні доручення керівникам комунальних підприємств та начальникам відділів апарату міської ради.
 
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора