До уваги користувачів природного газу!

Дата: 25.05.2017 14:59
Кількість переглядів: 733

Фото без описуСьогодні не уявляємо собі наш побут без природного газу. Ми так звикли до цього зручного виду палива, що іноді забуваємо, яким воно може бути небезпечним та руйнівним. Нехтування вимогами правил безпеки користування газом призводить до нещасних випадків і псування майна. Сьогодні питання безпечного використання газу в побуті є актуальним. Газ помилок та недбальства не пробачає. Звертаючись до мешканців Яготинського району, хотілося б відзначити наступне. Безпека залежить від кількох основних чинників:

- у першу чергу – від стану системи газопостачання та газового обладнання в житлових будинках, технічне обслуговування яких здійснює ПАТ «Київоблгаз".

- По-друге, безпечне споживання газу визначається технічним станом димових та вентиляційних каналів. Через поступове старіння стану димових та вентиляційних каналів житлового фонду порушується їх герметичність, що не ліпшим чином впливає на тягу. Тому перед опалювальним сезоном повинна проходити чергова перевірка та прочищення димових та вентиляційних каналів. Відповідно до «Правил безпеки користування побутовими газовими приладами» та «Правил безпеки систем газопостачання » обстеження димових та вентиляційних каналів проводиться тільки організацією яка має дозвіл на виконання цих робіт центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю. Результати оформляються відповідним актом. У випадку виявлення несправних і непридатних до подальшої експлуатації вентиляційних каналів, представник організації, який виконує перевірку, зобов’язаний попередити власника під розписку про заборону користування газовими приладами та негайно надати газорозподільній організації ПАТ «Київоблгаз» акт перевірки для відключення газових приладів від системи газопостачання. Газорозподільна організація, у свою чергу, зобов’язана терміново перекрити доступ газу до всіх газових приладів.

- Третім чинником є суворе дотримання правил роботи газових плит та приладів опалення самими споживачами. Нерідко, не задумуючись, мешканці квартир самовільно втручаються в систему газопостачання, конструкцію газових приладів та вентиляційних каналів. А представників згаданих служб не впускають до власних помешкань. Хоча не слід забувати, що відповідальність за організацію проведення щорічного технічного огляду газових приладів опалення покладена чинними нормативами саме на власників квартир.

Звертаємося до вас із проханням постійно дотримуватись правил безпечного користування газовими приладами! Нехтування правилами безпеки під час використання газу призводить до непоправних трагедій! Як наслідок – гинуть люди! Основні причини нещасних випадків – несправний стан димових та вентиляційних каналів; експлуатація побутових газових приладів із несправними системами відведення продуктів згоряння у димові та вентиляційні канали житлових будинків; самовільне втручання споживачів у роботу газових приладів і мереж.

Виходячи з вище вказаного Яготинська дільниця Переяслав-Хмельницької ФЕГГ просить усіх споживачів природнього газу уже зараз виконувати всі необхідні заходи щодо безперебійної та безаварійної роботи газового обладнання а саме :

- допускати працівників Яготинської дільниці до своїх помешкань для проведення планового технічного обслуговування газового обладнання;

- надати доступ до димових та вентиляційних каналів спеціалізованим організаціям з метою їх перевірки та прочищення;

- в разі виявлення пошкоджень в системі газопостачання, несправності роботи автоматики безпеки негайно звернутися до Яготинської дільниці за тел. 104 та 5-43-56.

Пам’ятайте! Порушення правил експлуатації газових приладів та неналежний догляд за ними є причиною смертельних нещасних випадків! Будьте завжди уважні у користуванні газом, бо у цьому – запорука вашої безпеки та безпеки близьких вам людей!

Адміністрація Яготинської дільниці Переяслав – Хмельницької ФЕГГ ПАТ «Київоблгаз»

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора