Засідання шістнадцятої сесії Яготинської міської ради

Дата: 09.02.2017 15:31
Кількість переглядів: 641

Фото без описуСьогодні 09 лютого під головуванням міського голови Н.М. Дзюби відбулось засідання шістнадцятої сесії Яготинської міської ради, на порядок денний якої було винесено 53 питання. 

На сесії міської ради були присутні: представник прокуратури Яготинського відділу Бориспільської місцевої прокуратури А.В. Козленко, керівники комунальних підприємств Яготинської міської ради, представники автоперевізників з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Яготині, представники громадськості та засобів масової інформації. 

Розпочалась сесія з внесення змін та доповнень до порядку денного. Найперше міський голова запропонувала доповнити порядок денний сесії питанням, що стосується підготовки проекту рішення Яготинської міської ради щодо порядку проведення громадських обговорень з питань, передбачених Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». 

Заслухавши та обговоривши звіт головного бухгалтера міської ради про виконання міського бюджету за 2016 рік депутати затвердили його та прийняли рішення направити вільні залишки загального і спеціального фондів міського бюджету м. Яготин на видатки бюджету. 

Далі перший заступник міського голови С.О. Овчаренко доповів про хід виконання Програми реформування житлово-комунального господарства міста Яготина за 2016 рік. Зокрема, Сергій Олександрович наголосив, що у 2016 році були виконані роботи по проведенню капітального ремонту дорожнього покриття по вул. Дарницька (800 м.), вул. Островського (500 м.), та пров. Довженка (300 м.). Наступним питанням депутати внесли зміни до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства м. Яготин. 

Заступник міського голови О.І. Федина доповіла про хід виконання програми соціального захисту окремих категорій населення міста Яготина за 2016 рік. Олена Іванівна зазначила, що на протязі 2016 року було надано матеріальну допомогу учасникам АТО, громадянам міста Яготин, які опинилися в складних життєвих обставинах. Не залишились поза увагою й діти, батьки яких брали участь в АТО . 

Керівники комунальних підприємств Яготинської міської ради «Яготинський ВУ ВКГ», «Комунальник», «Міськсвітло», «Яготинська ЖЕК», «Ритуал», газети «Яготин – місто моє» прозвітували про роботу підприємств за 2016 рік. 

Депутати затвердили порядок відрахування до міського бюджету частини чистого прибутку (доходу) в 2017 році господарськими організаціями, які належать до комунальної власності м. Яготина. Також депутати прийняли рішення надати матеріальну допомогу учасникам бойових дій в Афганістані та на території інших держав. 

Серед питань, які викликали активне обговорення був депутатський запит Білиці В.Л. щодо скасування рішення виконавчого комітету міської ради 31.01.2017 № 12 «Про встановлення тарифу на проїзд у міських автобусних маршрутах загального користування у м. Яготин». 
Міський голова Н.М. Дзюба запропонувала створити робочу комісію та детально вивчити питання підвищення тарифу, а за результатами - скликати позачергову сесію Яготинської міської ради для прийняття відповідного рішення. 
Задорожній О.В., член виконавчого комітету Яготинської міської ради звертаючись до депутатів наголосив, що до прийняття рішення виконкому з встановлення тарифу на проїзд в міських автобусних маршрутах він вивчив детально калькуляцію кожного перевізника та наголосив, що в калькуляції ПрАТ "Яготинське АТП-13251» врахована методика розрахунків, в якій наголошено кінцевий тариф 6,74 грн. Члени виконкому встановили тариф на проїзд у міських автобусних маршрутах загального користування у м. Яготин в розмірі 4 грн. 50 коп. з пасажира за разове перевезення. 
Після тривалих обговорень, депутати проголосували за створення робочої групи для вивчення та глибокого аналізу обґрунтованості тарифів встановлених рішенням виконавчого комітету міської ради 31.01.2017 № 12. До складу робочої групи ввійшли: Білиця В.Л., Борщик О.О., Кудрявський О.М., Даценко Л.Г., Басанець М.М., Дзюбак Л.В., Смаглій І.М., Задорожній О.В., Ворона І.А., Бірюкова Л.М.,а також по одному представнику від автоперевізників без права голосу. Отже, після вивченя та аналізу робоча група надасть свої висновки по підвищенню тарифів.

Також на сесії були розглянуті та прийняті рішення щодо земельних питань, депутатських запитів Васюти А.Г, Смаглія І.М., інформації депутатів Яготинської міської ради Даценко Л.Г. стосовно звернення Волинської обласної ради до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України щодо підтримки торгівельної блокади, Шулли І.Т. щодо створення госпільних округів. 

Насамкінець сесії, секретар Яготинської міської ради Т.І. Рубанчук, ознайомила депутатів з документами, які надійшли до міської ради та стосуються діяльності Яготинської міської ради.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора