Пошук

У КОДА ОБГОВОРИЛИ РОЗРОБКУ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ МАЛОГО ТА СЕРЕДНЬОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА

Дата: 09.02.2017 16:05
Кількість переглядів: 677

7 лютого у приміщенні Київської облдержадміністрації відбулася зустріч щодо реалізації Програми міжнародної технічної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Лідерство в економічному врядуванні» (ЛЕВ) в рамках підписаного 7 червня 2016 року Меморандуму про співпрацю між Київською обласною державною адміністрацією, Київською обласною радою та міжнародною благодійною організацією «Фонд Східна Європа».

Участь у зустрічі зі сторони Програми USAID ЛЕВ взяли: президент міжнародної благодійної організації «Фонд Східна Європа» Віктор Лях, директор Програми Тамара Соляник, заступник директора Програми Наталія Слинько, старший економічний радник Програми, голова правління громадської організації «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» (ІЕД) Ігор Бураковський, координатор аналітичного компоненту Програми, виконавчий директор ІЕД Оксана Кузяків, координатор по роботі з регіонами Програми Марія Соколова.

Київську обласну державну адміністрацію на зустрічі представляли заступник голови Олег Письменний, в. о. директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Наталія Погребна, заступник директора департаменту економічного розвитку і торгівлі – начальник управління інвестицій Євген Несен, заступник начальника управління бізнес-клімату – начальник відділу покращення бізнес-клімату Олена Охоба, начальник відділу зовнішньоекономічної діяльності та європейської інтеграції управління інвестицій Дар’я Листопад.

Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Лідерство в економічному врядуванні» (ЛЕВ) має на меті покращити діловий клімат шляхом втілення вагомих та сталих реформ у секторі малого і середнього бізнесу на центральному і на регіональних рівня. Вона надає унікальну можливість об’єднати зусилля активних та орієнтованих на реформи представників приватного, громадського і державного секторів.

Програма покликана визначити адміністративні та регуляторні бар’єри, що стимулюють розвиток малого і середнього бізнесу в Україні, та подолати їх шляхом розробки та впровадження необхідних законодавчих ініціатив та регуляторних процедур. Крім того, USAID ЛЕВ сприяє розвитку бізнес-асоціацій як рушійної сили на шляху впровадження прогресивних реформ.

Основними компонентами Програми є:

  1. Визначення адміністративних та регуляторних заходів з метою подолання бар’єрів, що стимулюють розвиток малого і середнього бізнесу.
  2. Підтримка у підготовці та впровадженні ефективного законодавства та регуляторних процедур.
  3. Організація сталого діалогу між приватним та державним секторами для розвитку бізнес-середовища.

Київська область є однією із пілотних областей, де реалізується Програма USAID ЛЕВ. Інші цільові області: Вінницька, Львівська, Тернопільська та Херсонська.

Під час зустрічі учасники обговорили розробку Стратегії розвитку малого та середнього підприємництва для Київської області. Виконуюча обов’язки  директора департаменту економічного розвитку та торгівлі КОДА Наталія Погребна запевнила представників Програми USAID ЛЕВ у тому, що буде створено робочу групу по розробці Стратегії.

Заступник голови Київської ОДА Олег Письменний підсумовуючи наголосив на тому, що облдержадміністрація готова до активної співпраці, спрямованої на розвиток Київщини, покращення умов ведення бізнесу, що в свою чергу дасть поштовх для створення нових робочих місць.

Відтак, учасники зустрічі домовилися про посилення співпраці, основною метою якої має стати сталий розвиток малого та середнього підприємництва.

 

За даними Київської обласної державної адміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора