НОВИНИ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

Дата: 06.01.2017 11:32
Кількість переглядів: 663

Фото без опису

Набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України»

З 1 січня 2017 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», яким продовжено до 31 грудня 2017 року особливий порядок виплати пенсій працюючим пенсіонерам, розмір пенсії яких перевищує 150 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Таким особам пенсія виплачується в розмірі 85 відсотків від призначеного розміру пенсії, але не менше ніж 1870,50 грн. (1247,00 грн.*150 %). Даний порядок не поширюється на інвалідів І та ІІ груп, інвалідів війни ІІІ групи, учасників бойових дій, осіб на яких поширюється дія пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», тобто таким пенсіонерам пенсія виплачується в повному розмірі. 

Тимчасово, по 31 грудня 2017 року особам (крім інвалідів І та ІІ груп, інвалідів війни ІІІ групи, учасників бойових дій, осіб, на яких поширюється дія пункту 1 статті 10 Закону України Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист»), які займають посади державної служби, визначені Законом України «Про державну службу» від 10.12.2015 № 889-VIII, а також працюють на посадах та на умовах, передбачених законами України «Про прокуратуру», «Про судоустрій і статус суддів», пенсії/щомісячне довічне грошове утримання не виплачується. 

Після звільнення з роботи виплата пенсії поновлюється. 

При цьому пенсії, призначені відповідно до законів України «Про державну службу», «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб» ветеранам військової служби виплачується в повному обсязі. Належність до ветеранів війни підтверджується відповідним посвідченням. 

Обмеження щодо виплати пенсії, щомісячного довічного грошового утримання не застосовуються протягом дії особливого періоду до пенсій, щомісячного грошового утримання, що призначенні особам, які проходять військову службу або перебувають на посадах у Міністерстві оборони України, Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, Міністерстві внутрішніх справ України, Національній поліції України, Апараті Ради національної безпеки і оборони України, Державній спеціальній службі транспорту, Службі безпеки України, Службі зовнішньої розвідки України, Державній прикордонній службі України, Управлінні державної охорони України, Державній пенітенціарній службі України, Державній службі України з надзвичайних ситуацій, Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України, Національній гвардії України, органах військової прокуратури або беруть участь в антитерористичних операціях, здійсненні заходів із забезпечення правопорядку на державному кордоні, відбитті збройного нападу на об’єкти, що охороняються військовослужбовцями, звільненні цих об’єктів у разі захоплення, відбитті спроб насильницького заволодіння зброєю, бойовою та іншою технікою; до пенсій, щомісячного довічного грошового утримання, що призначені відповідно до, законів України «Про прокуратуру» «Про судоустрій і статус суддів», на період виконання особами, яким вони призначені, повноважень членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Вищої ради юстиції. 

 

НА КИЇВЩИНІ ЗАВЕРШУЄТЬСЯ НОВОРІЧНИЙ МАРАФОН

Фото без описуЗ 15 грудня 2016 року в Київському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Панаса Саксаганського триває новорічний марафон. Окрім новорічних казок та святкових шоу-програм на базі, саксаганці за традицією підготували феєричну казку для гастролей Київщиною. 

Новорічна казка «Магічна кулька Санта-Клауса», створена спеціально для найменших глядачів та їхніх батьків з усієї Київщини, розпочала свою подорож з Василькова. Яскрава, оригінальна, з органічно вплетеними у канву дійства піснями, танцями і веселими пригодами, казка викликала захват як у дітей, так і в дорослих. 

Артисти-саксаганці подарували новорічний настрій, та море позитивних емоцій завітавши до Узина, Сквири, Таращі, Тетіїва, Василькова, Володарки, Обухова, Київа. 

Загалом, на майданчиках Київської області відбулося 23 казки, які переглянуло 10042 глядачів. У Києві, в актовій залі обласної держадміністрації, за підтримки управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації з успіхом пройшло 11 казок, куди завітало майже 5000 тис. дітей з Васильківського, Обухівського, Києво-Святошинського, Бориспільського, Макарівського, Бородянського, Березанського, Іванківського, Переяслав-Хмельницького, Білоцерківського, Сквирського, Броварського, Згурівського, Поліського, Яготинського районів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора