НОВИНИ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

Дата: 12.01.2017 15:32
Кількість переглядів: 623

Фото без опису

УРЯДОВА ПРОГРАМА З ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ ДІЄ, І НАВІТЬ У НОВОРІЧНІ СВЯТА ОСББ ВЖЕ ЗАЛУЧИЛИ БІЛЬШЕ 400 ТИС. ГРН НА УТЕПЛЕННЯ БУДИНКІВ 

Незважаючи на період новорічних свят та початок нового бюджетного року, Урядова програма з енергоефективності продовжує успішно діяти та допомагати українцям утеплювати свої домівки. Так, з 3 по 6 січня 2017 року, ще 5 ОСББ подбали про утеплення власних осель і стали учасниками програми «теплих» кредитів, залучивши 416 тис. грн на придбання різних матеріалів та обладнання для впровадження енергоефективних заходів у своїх багатоповерхівках. 

Як бачимо, результати щотижневого моніторингу дії програми свідчать, що попри зиму, холоднечу, свята та інші фактори, населення не зупинити на шляху до утеплення власного житла. Це дає підстави вважати, що програма стала не просто фінансовою допомогою на енергоефективні заходи, а й справжнім стимулом замислитися про енергозбереження, змінити поведінку і звички на енергоощадні та зробити необхідні кроки, аби споживати менше енергоресурсів, заощаджувати більше коштів сімейного бюджету і, при цьому, жити в комфорті. 

Така активність ОСББ у святкові дні початку нового року дозволяє припустити, що у 2017 році програма буде такою ж популярною серед ОСББ, як і минулого року. 

Так, у 2016 році ОСББ реалізовано 435 проектів з підвищення енергоефективності у багатоповерхівках, що у 2,2 рази більше ніж у 2015 році. На ці цілі ними залучено 61 млн гривень, що у 3,6 разів більше ніж у 2015 році. 

Варто зазначити, що позитивний досвід участі у програмі у попередні роки надихнув деякі ОСББ у 2016 році звернутися за допомогою повторно і залучити в десятки разів більші суми кошти для проведення комплексної термомодернізації багатоповерхівок. 

ОСББ динаміка_11.01.2017 

Чому ж ОСББ так приваблює участь в Урядовій програмі з енергоефективності? Секрет її успішності – механізм співфінансування, покладений в основу програми. ОСББ-учасники програми мають нагоду отримати з держбюджету щонайменше 40%-ву компенсацію коштів, залучених на обладнання та матеріали для утеплення будинку. Якщо в ОСББ є отримувачі субсидій, то вони гарантовано отримують збільшений розмір відшкодування – 70%. 

Окрім державної допомоги, чимало ОСББ можуть розраховувати й на додаткову компенсацію відсотків чи суми за кредитом від місцевої влади. В деяких областях та містах сума відшкодування з місцевих бюджетів складає від 20% до 50%. Це означає, що у деяких регіонах сумарний розмір компенсації суми коштів, залучених на термомодернізацію багатоповерхівки, може сягнути 70% і більше. 

Крім цього, додатковими перевагами програми є відсутність корупційних ризиків: виключено потребу контактувати з чиновниками та відсутня можливість штучного завищення вартості енергоефективних товарів учасниками програми. 

Важливо й те, що учасники програми не обмежені у виборі виробників чи продавців енергоефективних товарів, надавачів послуг і робіт з їх встановлення. 

Довідково: 

Про місцеві програми відшкодування частини відсотків або суми «теплого» кредиту можна дізнатися з Інтерактивної карти на сайті Держенергоефективності

З питань участі в Урядовій програмі з енергоефективності звертайтеся до Call-центру при Держенергоефективності за тел.: (044) 296-71-60, 292-32-57 та e-mail: 

energoefect@saee.gov.ua, energoefect2@saee.gov.ua, energoefect3@saee.gov.ua. 

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності

 

ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР: ОДНЕ З КЛЮЧОВИХ ЗАВДАНЬ НА 2017 РІК – ВИЩІ ЗАРОБІТНІ ПЛАТИ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ

Фото без описуОдне з ключових завдань Уряду на 2017 рік – забезпечення вищих заробітних плат для українців та розвитку національної економіки. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Уряду у середу. 

“Наше завдання сьогодні – питання вищих заробітних плат для українців. Це наш пріоритет. Мінімальна заробітна плата підвищена удвічі, має бути вища і середня заробітна плата. Я вважаю, що наша політика щодо належної оплати праці українців у тому числі буде сприяти позитивно розвитку національної економіки”, – заявив Володимир Гройсман. 

Прем’єр-міністр закликав міністерства тримати пріоритет вищих заробітних плат для українців у фокусі уваги протягом 2017 року. 

“Наше завдання на 2017 рік в роботі кожного міністерства, кожного міністра – розвиток економіки і визначення засад для підвищення заробітної плати для українців, якої б сфери це не стосувалося”, – зауважив він. 

Глава Уряду поставив перед міністерствами завдання сформувати чіткі пріоритети, визначати план дій і кожен день концентруватися спільно з Парламентом та коаліцією над забезпеченням прийняття ефективних рішень. 

“Наше завдання – розвиток економіки, створення робочих місць, отримання людьми нормальної заробітної плати, сплати чесних податків до бюджету і перерозподіл цих податків від підвищення соціальних стандартів. Так має працювати формула. Я переконаний у тому, що ми заклали усі основи для того, щоб ця формула спрацювала успішно”, – зауважив Володимир Гройсман. 

За його словами, зусилля Уряду у 2016 році дали можливість стабілізувати ситуацію і відновити економічне зростання. Це зростання мають відчути люди, наголосив Прем’єр-міністр. 

Уряд заклав низку умов, що дадуть можливість досягти ефективності та результативності у багатьох сферах, зауважив він. Так, з 2017 року підвищено удвічі мінімальну заробітну плату від 1600 до 3200 грн. “Це перші кроки, які ми робимо для відновлення справедливості по відношенню до працюючих громадян України”, – зазначив він. 

Також було збільшено єдиний тарифний розряд, який є основою для нарахування заробітної плати в бюджетній сфері, і з 1 січня він дорівнює 1600 грн. 

Прийняті рішення також дозволили підвищити заробітну плату вчителям до 50%, до 30% – лікарям, у середньому на 2 тис. грн збільшити заробітну плату для українських рятувальників, а також забезпечувати необхідні виплати для інших сфер, зазначив Прем’єр-міністр. 

“Хочу і підтвердити, і запевнити усіх українських громадян, що Уряд України, я особисто як Прем’єр-міністр, у 2017 році зробимо все залежне від нас для того, щоб ви відчули позитивні зміни у вашому житті. Для нас це завдання №1. Не статистика, ні будь-які інші цифри, лише тільки розуміння того, як живуть люди, які у них є проблеми і як допомогти людям ці проблеми вирішити, і найголовніше – робити політику Уряду таким чином, щоб ці проблеми не виникали у майбутньому”, – підкреслив Глава Уряду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора