Мітинг-реквієм з нагоди Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 09.05.2017 16:51
Кількість переглядів: 3939

Фото без опису9 травня 2017 року в м. Яготин на Алеї Слави відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Відзначення 72-річниці Дня Перемоги розпочалось з урочистої ходи до Вічного вогню та Братської могили на Меморіальному комплексі «Алея Слави». 

В заході взяли участь керівники міста та району міський голова Н.М. Дзюба, голова Яготинської райдержадміністрації О.Ф. Дерунець,  голова Яготинської райради В.Г. Грицай, голова Яготинської районної ради ветеранів учасників війни, праці та військової служби В.С. Ляшенко, керівники підприємств, установ, організацій, учасники АТО, представники духовенства, жителі та гості Яготинщини. 

Весна. Рік сорок п’ятий.
Зітхнула звільнена земля,
Здригнулося від болю за синами.
І мирним житом впала на поля.
Вже в котрий раз те жито сходить,
І правнуків благословляє на життя.
Але той травень, переможний травень
Вовіки не зазнає забуття, - такими словами продовжився мітинг-реквієм біля Вічного вогню та Братської могили на Меморіальному комплексі «Алея Слави».
 

Ведучі  урочистого мітингу проникними, хвилюючими словами доносили до присутніх священну пам’ять про героїв, що полягли на фронтах  світової війни. Ми у вічному боргу перед тими хто віддав своє життя в боротьбі за Перемогу, за обірвану війною юність, за зразки мужності, силу духу, самопожертву, яку вони виявили в боях за рідну землю…

Зі словами подяки до ветеранів Другої світової війни та із закликом до всіх присутніх пам’ятати про подвиг героїв минулої страшної війни звернулись голова Яготинської райдержадміністрації О.Ф. Дерунець, голова Яготинської райради В.Г. Грицай, голова Яготинської районної ради ветеранів учасників війни, праці та військової служби В.С. Ляшенко.

Яготинський міський голова Н.М. Дзюба подякувала сивочолим ветеранам, учасникам Другої Світової війни, учасникам дій на території інших держав та учасникам АТО за мужність і самовідданість, вірність обов’язку і стійкість духу у війні з небезпечним супротивником, адже ми повинні бути єдиним цілим в подоланні всіх негараздів, які випали на долю України. «Всім хто боровся за наше майбутнє – низький уклін, а тим кого немає з нами – вічна пам’ять від кожного з нас, пам’ять, яка повинна передаватися з покоління в покоління, яку ми з вами повинні нести через віки», - відзначила Наталія Миколаївна у своєму виступі.

Вітаючи всіх, хто пройшов крізь вогонь Другої світової, очільник міста Н.М. Дзюба побажала міцного здоров’я, родинного благополуччя, довгих літ щасливого та мирного життя.

Як естафета поколінь, які зазнали воєнного лихоліття та яким довелося зі зброєю в руках захищати свою Вітчизну, звучав виступ учасника антитерористичної операції на Сході України, прес-секретаря громадської організації «Асоціація учасників АТО» Євгена Краснюка: «Ми повинні не забувати: українці – це вільний народ, народ, який прагне миру і злагоди, який ніколи не нагнітав ні на кого біду. І новий день Перемоги ми будемо святкувати: цього року, через рік, через 10 років, якщо на те буде воля Божа, але з обраного шляху ми не зійдемо, як свого часу це зробили діди і бабусі».

Лунали побажання ветеранам довгих років життя, міцного здоров’я, незламності духу, щастя у родинному колі, достатку, віри і впевненості у завтрашньому дні від Аліни Толкач, правнучки ветерана Великої Вітчизняної війни Толкача Георгія Михайловича. Свої привітання для яготинців прозвучали і від Надії Григорівни Посітки, доньки воїна-визволителя Посітка Григорія Яковича, який загинув під час визволення рідного Яготина.

Хвилюючими були і хвилини вручення ветеранам Другої світової війни квітів від школярів, студентів КВНЗ КОР «Чорнобильський медичний коледж», жителів міста.

Не менш хвилюючою і проникною була композиція за участі працівника будинку культури Ольги Розум та учня Яготинського НВК «СШ-ЗОШ І-ІІІ ст. № 3» під виконання пісні «Степом» народного хору «Джерело».

Сьогодні Яготинщина хвилиною мовчання та покладанням квітів до Братської могили на Меморіальному комплексі «Алея Слави» вшанувала тих, хто віддав молодість, життя і здоров’я для врятування людей і рідної землі. Ми, українці, повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

По завершенню урочистого мітингу-реквієму представники духовенства відправили панахиду по загиблих воїнах у тій страшній і великій війні.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора