Пошук

Вивчення досвіду об’єднаних територіальних громад

Дата: 30.06.2017 17:22
Кількість переглядів: 561

Сьогодні, 30 червня делегація Яготинської міської ради на чолі з секретарем міської ради Т.І. Рубанчук відбула у відрядження до Коростишівської територіальної громади Житомирської області для вивчення досвіду.

До складу делегації увійшли: секретар міської ради Т.І. Рубанчук, депутати Яготинської міської ради VII скликання та члени виконавчого комітету Яготинської міської ради.

У 2016 році була створена Коростишівська об’єднана територіальна громада, до якої увійшли: місто Коростишів та 25 сіл. Перші вибори голови та місцевих депутатів відбулися там минулої зими - 18 грудня 2016 року. 

Місто Коростишів - районний центр Коростишівського району Житомирської області, розташоване на мальовничих берегах річки Тетерева, притоки Дніпра, за 29 км. на схід від Житомира, за 3 км. від залізничної станції Коростишів, на автошляху Київ-Львів.   

Це місто одне з відомих в Україні та за її межами центрів гранітодобувної й обробної промисловості. Зараз у місті та в його околицях добувають граніт.  

У місті працює кілька сотень приватних підприємств по обробці граніту, вироби монументальної архітектури яких відомі по всій Україні.

Місто Коростишів є адміністративно-господарським, культурно-побутовим центром районного значення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора