Пошук

НОВИНИ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

Дата: 05.01.2017 17:37
Кількість переглядів: 763

На Київщині планують створити 4 госпітальні округи

Міністерство охорони здоров’я в рамках медичної реформи планує утворити в Київській області 4 госпітальні округи з центрами в місті Біла Церква, Боярка, Вишгород і Бровари. Для міста Славутич передбачається окремий статус, оскільки територіальна віддаленість міста не дозволяє приєднати до жодного з госпітальних округів області. 

Відповідні пропозиції МОЗ надіслав до Кабінету Міністрів України. 

Кожен округ матиме мінімум 2 лікарні багатопрофільного інтенсивного лікування першого рівня та одну лікарню другого рівня. 

Лікарні інтенсивного лікування (ЛІЛи) першого та другого рівня надаватимуть вторинну медичну допомогу (стаціонарну) у випадках, коли пацієнт потребує інтенсивної терапії за життєвими показниками в умовах стаціонару. На базі ЛІЛів другого рівня працюватиме екстрена медична допомога та надаватиметься більш широкий спектр допомоги. 

За словами голови Київської обласної державної адміністрації Олександра Горгана, ЛІЛи матимуть профільну направленість, аби максимально оптимізувати технічні ресурси та сконцентруватися на якості медичних послуг. 

«Кожна лікарня в межах госпітального округу матиме свій лікувальний напрямок, аби оптимізувати як технічну базу так і належну кваліфікацію лікарів. А лікарні будуть на відносно невеликій відстані від місця проживання»,- зазначає Олександр Горган. 

Поряд існуватиме структура первинної медичної допомоги з лікарів загальної практики, терапевтів та педіатрів, з якими жителі підписуватимуть договори на надання медичних послуг. Кожен житель в межах госпітального округу матиме змогу самостійно вибрати свого лікаря, який надаватиме направлення в лікарню першого чи другого рівня, оскільки ЛІЛи прийматимуть лише за направленнями лікарів первинної ланки. 

Служба екстреної медичної допомоги забезпечуватиме надання хворим допомоги у випадках, що загрожують їх життю, а також доставку таких хворих до ЛІЛів першого або другого рівня у разі необхідності надання хворому медичної допомоги в умовах стаціонару. 

Як відомо, згідно з постановою Уряду, затвердженою 30 листопада 2016 року, Міністерство охорони здоров’я спільно з місцевими органами влади розпочали процес визначення меж госпітальних округів та підготовку необхідної нормативної бази для їх створення.

 

Київська ОДА перейшла на систему електронного документообігу АСКОД

У Київській обласній державній адміністрації перейшли на сучасну систему документообігу.

 Відтепер у своїй роботі Київська ОДА використовуватиме електронний документообіг    АСКОД.  Електронний документообіг забезпечить прозорість, оперативність, високий контроль, а також синхронізацію з іншими органами влади. Так, до системи електронного документообігу АСКОД уже підключено районні державні адміністрації, районні ради та міськвиконкоми Київщини. 

За допомогою електронного документообігу планується у 5 разів зменшити витрати на папір.

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора