Пошук

Уряд напрацював нові ініціативи щодо розвитку ключових секторів промисловості та залучення інвестицій в економіку, – Володимир Гройсман

Дата: 19.02.2018 17:47
Кількість переглядів: 460

Фото без описуКабінет Міністрів в рамках політики економічного зростання напрацював низку ініціатив, запровадження яких дозволить суттєво прискорити розвитку ключових галузей промисловості, передусім видобувних, а також залучити інвестиції та інновації в економіку та життя громадян. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час представлення Звіту роботи Уряду за 2017 рік.

Глава Уряду підкреслив, що системний економічний розвиток – запорука зростання соціальної сфери та можливість держави повертати борги, обслуговування яких вже зараз потребує щороку близько 130 млрд грн.

Передумовою зростання є залучення інвестицій. І тут Україна, впевнений Володимир Гройсман, готова запропонувати широкі можливості, передусім в інфраструктурній сфері – порти, дороги, залізниця. Одним з інструментів зацікавлення інвесторів стане напрацьований спільно з парламентарями проект закону про концесію.

«Ми також запроваджуємо механізми підтримки інновацій. Це забезпечить реактивний розвитку економіки», - сказав Володимир Гройсман і нагадав, що за ініціативи Уряду створені Фонд підтримки інновацій та стартапів, Експортно-кредитне агентство та інші інститути, покликані запровадити нові технології в «якість життя людей та економіку».

За інформацією Єдиного веб-порталу органів виконавчої влади України "Урядовий портал"

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора