Пошук

Чарівні миті Першого Яготинського районного «Фестивалю меду»

Дата: 20.08.2017 22:37
Кількість переглядів: 630

Фото без опису19 серпня в Яготині поблизу літньої сцени Яготинського районного будинку культури розпочалось чарівне дійство - Перший Яготинський районний «Фестиваль меду».

На заході були присутні: заступник директора департаменту – начальник управління соціально-економічного розвитку та фінансового забезпечення Київської обласної державної адміністрації Р.Ф. Владика, Яготинський міський голова Н.М. Дзюба, депутати Яготинської міської ради VII скликання, керівний склад та працівники міської ради, перший заступник голови Яготинської районної державної адміністрації О.І. Рудніцька, пасічники Яготинщини, жителі та гості міста.

Свято меду в Яготині започатковано вперше та проводилось дуже в символічну дату - 19 серпня, в день коли вся Україна святкувала велике православне свято Преображення Господнє (Яблуневий Спас) та День пасічника. І хоч Яготинщина святкувала вперше, проте свято виявилось чудовим.

О 13 годині наші яготинці - Білаш Володимир Миколайович (керівник комунального підприємства Яготинської міської ради «Міськсвітло», голова Яготинського товариства бджолярів-любителів, член ГО “Гільдія медоварів України - виробників медових напоїв і оздоровчої бджолопродукції) та Литвиненко Володимир Анатолійович (член ГО “Гільдія медоварів України - виробників медових напоїв і оздоровчої бджолопродукції”) провели чудовий майстер-клас з варіння медових напоїв. Досвідчені пасічники розповіли, як розводити та доглядати за бджолами, як отримати різні види меду та прочитали лекцію про терапію за допомогою бджіл.

Фото без описуО 16 годині на літній сцені будинку культури розпочалась концертно-розважальна програма. Яготинці та гості міста насолоджувались піснями у виконанні самодіяльного ансамблю «Криниченька», гуморесками від Михайла Остапенка. 

Очільник міста Н.М. Дзюба привітала присутніх зі святом Преображення Господнім, оскільки за древніми церковними звичаями у це свято  святять груші, яблука, мед і об¬жинкові вінки або жмут колосся жита й пше¬ниці. Тому в народі цей день називають Другим, або Яблучним Спасом. «Хай нас всіх береже Бог, щоб ми з вами, як ті бджоли, були працьовитими, жили у єдності та підтримували один одного», - зауважила Наталія Миколаївна. Міський голова побажала присутнім миру, спокою та добра! Щоб горе і нещастя обходили кожну яготинську родину, а в серці буде лише весна, приємна надія на досягнення поставлених завдань.  

Фото без описуЗа активну участь у І Яготинському районному  Фестивалі меду, покликання душі до обраної справи із виготовлення меду та з нагоди  Дня пасічника України Наталія Миколаївна вручила дипломи та цінні подарунки Володимиру Миколайовичу Білашу та Володимиру Анатолійовичу Литвиненку.

Свої нагороди отримали пасічники Яготинщини Іван Щедловський, Віктор Криволап, Михайло Дерновий.

Фото без описуЛунала подяка на ім’я керівника комунального підприємства міської ради «Міськсвітло», чудового бджоляра Володимира Миколайовича Білаша, який ініціював проведення свята меду та був головним спонсором святкового дійства.

Доповненням до чудового свята став виступ отця Володимира, який від імені Патріарха Київської і Всієї Руси-України Філарета вручив нагороду ветерану АТО Дмитру Краслянському за жертовність і любов до України.

Фото без описуВсі хто відвідав солодкий фестиваль отримав естетичну насолоду, відпочинок і розваги, змістовну інформацію та мав змогу придбати різноманітну бджолопродукцію - мед з липи, гречки, акації, із різнотрав’я, а також прополіс, віск, пергу, маточне молоко, пилок тощо. Крім того, відвідувачі мали змогу поласувати і медовими напоями, зокрема, медовухою.

ФОТОЗВІТ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора