До 31-річниці чорнобильської трагедії !

Дата: 26.04.2017 10:12
Кількість переглядів: 621

Фото без опису26 квітня 1986 року … Ця дата надовго залишиться в пам’яті людства. Аварія на Чорнобильській АЕС стала новою віхою відліку в історії атомної енергетики, показала, наскільки небезпечна позбавлена контролю сила атома і як неймовірно важко вгамувати її. 

У суворі і напружені дні ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС вельми яскраво висвітилися грані характеру – мужність і самовідданість, вірність обов’язку і стійкість духу, а особливою силою проявилося «чуття єдиної родини», знов і знов, як у найтяжчі часи, визначився кровний зв’язок армії і народу, наша монолітна єдність. 

У перші ж тижні непередбаченого лиха в особливій зоні ліквідатори стали до боротьби з грізним і невидимим противником. І ціною неймовірних зусиль, а часом і ціною життя зупинили вогненну стихію, що нуртувала над аварійним енергоблоком, пробиралися в саме пекло, аби поставити там прилади контролю обстановки, щоденно несли небезпечні вахти біля розжареного реактора, рятували опромінених, очищали від радіації поля, сади і житло, сердечно приймали у себе переселенців… Так розпочався літопис всенародного подвигу, в загальному підсумку якого було звершено неможливе , ще не бачене людьми, - надійно спеленано у саркофаг із сталі і бетону аварійний реактор. 

Ми завжди будемо пам’ятати біль наших утрат і гордість за звершення людей у небаченій раніше боротьбі. Для Всіх звучить пересторога – атом не прощає легковажності, авантюризму, безвідповідальності. Про це не можна забувати ! 

Наш земний уклін, наша довічна вдячність усім тим, хто, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю, це – священна пам’ять про всенародний подвиг, котрий ніколи не зітреться з історії людської, не згасне у віках. 

У цей день прийміть найщиріші побажання здоров’я, довгих літ життя та мирного неба над головою. Нехай береже Вас Бог, родина, друзі!

 

З повагою
Яготинський міський голова      Наталія Дзюба
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора