Ремонт пішохідного мосту в місті Яготин над залізничними коліями

Дата: 16.10.2018 10:35
Кількість переглядів: 620

Фото без опису11 жовтня у залі засідань міської ради відбулось засідання позачергової сорокової сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н.М. дзюби. 

Під час засідання було піднято питання щодо пішохідного мосту в місті Яготині над залізничними коліями.

В лютому 2018 року було здійснено робочу поїздку до ДП «Державній дорожній науково-дослідний  інститут імені М.П. Шульгіна», який є базою дорожньої галузі. За результатами обговорень було укладено договір з ДП «Державній дорожній науково-дослідний  інститут імені М.П. Шульгіна» про надання послуг з технічного огляду, геологічних досліджень та подальшої паспортизації мосту, який зумовлено необхідністю визначення фактичного стану мосту після тривалої експлуатації.

Відповідно до технічного завдання, затвердженого Замовником, програма обстеження включала виконання таких робіт:

- визначення фактичного експлуатаційного стану несучих конструкцій мосту та підходів, виявлення дефектів, що накопичились за період експлуатації, визначення вантажопідйомності та відповідності конструкцій мосту вимогам діючих норм ДБН та інших нормативних документів, розробка рекомендацій по ремонту виявлених дефектів і ушкоджень;

- аналіз причин виникнення дефектів і наслідків їх подальшого розвитку;

- висновки та рекомендації щодо подальшої експлуатації споруди.

По завершенню  обстеження конструкцій мосту були виявлені окремі дефекти і пошкодження елементів, які знижують несучу здатність та довговічність споруди. Зокрема, за результатами проведеного обстеження складено відповідний технічний звіт з оцінкою технічного стану мосту. Стан споруди в цілому оцінено за двома показниками:

- за найнижчим із показників експлуатаційного стану – 5 (непрацездатний);

- за формалізованою експертною оцінкою Е (рейтингом) – 4 (обмежено працездатний).

В подальшому між КП «Комунальник» та ТОВ «Мостпроект» укладено договір щодо виконання робіт з виготовлення проектної документації по капітальному ремонту пішохідного мосту. По завершенню виготовлення якої підрядна організація розпочне ремонтні роботи.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора