МІСЦЕВІ ОРГАНИ ВЛАДИ В 13-И ОБЛАСТЯХ УКРАЇНИ ПІДТРИМУЮТЬ РОЗВИТОК ПРОБАЦІЇ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ СВОЇХ ГРОМАД

Дата: 26.12.2018 11:41
Кількість переглядів: 779

Фото без описуУ 2018 році значно поліпшилася комунікація органів пробації із державними органами влади та активізувалася робота щодо розробки цільових програм, спрямованих на розвиток пробації, надання соціальних послуг суб’єктам пробації та профілактику злочинності на рівні громад.

На даний час 26 уповноважених органів з питань пробації у 13 областях України - Вінницькій, Волинській, Донецькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернівецькій - мають підтримку органів місцевого самоврядування у вигляді затверджених цільових програм, розроблених до 2020, а в окремих випадках – і до 2021 року.

Метою цільових програм є підвищення ефективності роботи органів пробації у забезпеченні безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, сприяння їх ресоціалізації та соціальній адаптації у суспільстві, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.

Окрім того, відповідно до затверджених цільових програм, передбачено видатки на придбання оргтехніки, канцтоварів, проведення ремонтних робіт для забезпечення належних умов праці персоналу органів пробації.

Загальна сума затверджених цільових програм складає 2042 тис. гривень, з яких у 2018 році вже реалізовано 311 тис. гривень.

Лідером у цьому питанні на сьогодні є Волинська область, де 7 органів пробації мають таку підтримку місцевої влади.

В цілому, поширення досвіду розробки цільових програм, спрямованих на поліпшення роботи з суб’єктами пробації на рівні громад, передбачено Рамковою моделлю Паспорту реформи пенітенціарної системи та пробації, затвердженого рішенням колегії Міністерства юстиції України від 29.03.2018 року. Відтак передбачається, що у подальшому така практика буде поширена і в інших регіонах, що сприятиме створенню безпечного середовища в громадах.

За інформації Міністерства юстиції України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора