Пошук

Покладання квітів з нагоди 74-ї річниці визволення м. Яготина від німецько-фашистських загарбників

Дата: 21.09.2017 11:53
Кількість переглядів: 743

21 вересня ми відзначаємо велику для нас, яготинців історичну подію, адже окупація Яготинського району тривала з 15 вересня 1941 року до 20 вересня 1943 року і сьогодні минає 74 роки з того дня, як наше місто було визволено від німецько-фашистських загарбників, і для багатьох захисників яготинська земля стала останнім місцем вічного спокою. 

Пам’ятною датою за роки воєнного лихоліття запам’ятається день 21 вересня 1943 року, бо саме в цей день були звільнені всі села нашого району та м. Яготин від непроханих окупантів.

Тож саме сьогодні урочисті заходи розпочались з ходи до Братської могили на Меморіальному комплексі «Алея Слави», де на пам’ятних обелісках навічно викарбувані імена полеглих героїв.

В заході взяли участь керівний склад та працівники міської ради, Яготинської районної державної адміністрації та районної ради, депутати та члени виконавчого комітету міської ради, керівники та працівники підприємств, установ, організацій та жителі Яготинщини. 

Зібравшись на священному для кожного з нас місці - Меморіалі слави загиблих, вдячні яготинці вшанували пам'ять загиблих земляків хвилиною мовчання та покладанням квітів до Братської могили. 

Пам'ять загиблих вшанував голова Яготинської районної ради В.Г. Грицай та привітав присутніх з Днем визволення Яготина від  німецько-фашистських загарбників.

Ми повинні пам’ятати про трагедію минулої війни та з надією дивитись в майбутнє і вірити в нашу державу, адже ми є нащадками славного покоління наших предків, які забезпечили нам мир і щасливе сьогодення. Наш обов’язок бути гідними їхнього подвигу. Усіма своїми справами стверджувати мир, злагоду та суспільну гармонію на нашій рідній та вільній українській землі.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора