Облаштування урочища Сорочий Яр

Дата: 08.06.2018 11:59
Кількість переглядів: 978

Фото без описуПід час спільної наради, яка відбулась 06 червня у залі засідань Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н.М. Дзюби за участі міських голів попередніх скликань Яготинської міської ради, депутатів та членів виконавчого комітету Яготинської міської ради, представників Яготинської міської Координаційної ради, представників місцевих осередків політичних партій, громадських організацій, голів первинних ветеранських організацій при Яготинській міській раді та громадян м. Яготина було обговорено питання облаштування урочища Сорочий Яр.

Зокрема, начальник відділу юридичного забезпечення  та земельних відносин апарату міської ради О.М. Кудрявський нагадава, що 31 березня 2017 року для яготинців відбулась надзвичайно важлива та довгоочікувана подія - підписання Угоди про співпрацю між комунальним підприємством Яготинської міської ради «Комунальник», в особі начальника підприємства - Андрія Вікторовича Стріхи та Державним підприємством «Переяслав-Хмельницьке лісове господарство», в особі директора підприємства - Валентина Адамовича Рудницького.

Тож в подальшому робота Яготинської міської ради та комунального підприємства «Комунальник» була спрямована на укладення Договору довгострокового тимчасового користування лісами строком на 49 років щодо лісової ділянки загальною площею 9,3 га. та отриманням нормативно-грошової оцінки.

В 2017 році міська рада звернулась до департаменту екології Київської обласної державної адміністрації та отримала підтримку, в результаті чого було включено дане питання до Плану роботи цього департаменту і наприкінці 2017 року розпочалися роботи по створенню на території м. Яготин регіонально-ландшафтного парку – об’єкту природо-заповідного фонду, який має спеціальний режим. Тобто, починаючи від півострову на р. Супій і закінчуючи територією Сорочого Яру, загальною площею 135 га. Всі необхідні погодження отримано, також підготовлено проект рішення сесії Київської обласної ради про створення в м. Яготин природо-заповідного об'єкту. В подальшому будуть створені локальні зони відпочинку населення.

Яготинська міська рада повинна завершити:

1) роботи по оформленню договору тимчасового користування, оскільки ці земельні ділянки не будуть вилучатися в ДП «Переяслав-Хмельницький лісгосп», оскільки лісовим фондом повинна опікуватися держава, в особі державних підприємств, таких як Переяслав-Хмельницький лісгосп. За це буде сплачуватися рента в розмірі земельного податку;

2) процедуру узаконення регіонально-ландшафтного парку;

3) реалізацію проекту по впорядкуванню території природо-заповідного об'єкту.

Також в подальшому, планується пошук інвестора для реалізації проекту, щодо інформування, у тому числі й фотоматеріалами, потенційних туристів за допомогою встановлення на сучасні смартфони спеціального софту (програмного забезпечення з мобільних додатків для андроїда та ай-фонів), що дасть змогу за допомогою QR-Кодів, які розташують на туристичних об’єктах донести до відвідувачів детальну інформацію про місто та його історію.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора