Пошук

Засідання позачергової двадцять сьомої сесії Яготинської міської ради VII скликання

Дата: 01.11.2017 12:11
Кількість переглядів: 573

01 листопада відбулося засідання позачергової двадцять сьомої сесії міської ради сьомого скликання під головуванням міського голови Н.М. Дзюби.

В роботі сесії взяли участь: депутат Київської обласної ради А.М. Шахар’янц; члени виконавчого комітету міської ради В.Ф. Сапронайтіс, О.В. Задорожній; працівники Яготинської міської ради; керівники комунальних підприємств міської ради; жителі міста А.М. Ольшевський, І.П. Белбас та представники засобів масової інформації.

На засіданні позачергової двадцять сьомої сесії міської ради сьомого скликання депутати розглянули питання про внесення змін до рішення Яготинської міської ради від 15.12.2016 № 641-14-VII "Про міський бюджет м. Яготина на 2017 рік".

На початку засідання міський голова Н.М. Дзюба наголосила, що 17 жовтня на засіданні позачергової двадцять п’ятої сесії міської ради сьомого скликання депутатами було прийнято рішення про звернення до депутатів Київської обласної ради, Київської обласної державної адміністрації про виділення коштів для забезпечення теплопостачання КПТМ «Яготинтепломережа».

Наталія Миколаївна додала, що під час зустрічі у голови Київської облдержадміністрації О.Л. Горгана 18 жовтня було зауважено, що станом на 18 жовтня 2017 року десять котелень комунального підприємства Яготинської районної ради КПТМ «Тепломережа», які забезпечують подачу теплової енергії відключені (відрізані) механічним способом від мереж газопостачання і незважаючи на початок опалювального сезону без тепла вже залишилися п’ять закладів освіти, з яких чотири – дитячі садочки.

Міський голова Н.М. додала, що на адресу Яготинської райдержадміністрації, Яготинської райради, Яготинської міської ради та Київської обласної державної адміністрації надійшов лист від 20.10.2017 за № 01-09/4376 «Щодо проблемних питань початку опалювального сезону» департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Київської ОДА, з повним текстом якого, керівництво райдержадміністрації та райради, на жаль, не ознайомили депутатів районної ради на пленарному засіданні сесії 24 жовтня, а також містян у газеті «Яготинські вісті», хоча Яготинська міська рада офіційно зверталась до районної газети щодо публікації вищезазначеного листа.

26 жовтня на засіданні двадцять шостої сесії міської ради сьомого скликання депутати міської ради прийняли рішення про надання відділом фінансово-господарського забезпечення Яготинської міської ради фінансово обґрунтованої пропозиції щодо можливості надання субвенції районному бюджету для прийняття відповідних висновків та пропозицій. Під час засідання депутати також прийняли рішення про депутатський запит І.М. Смаглія адресованого на розгляд Генеральної прокуратури України та Міністерства внутрішніх справ України щодо бездіяльності посадових осіб Яготинської райдержадміністрації у зв’язку із складною ситуацією початку опалювального сезону 2017-2018 років у місті Яготині. «Необхідно, щоб чітко прозвучало кому підпорядковується КПТМ «Яготинтепломережа» та хто винен в ситуації, що склалась у місті з початком опалювального сезону 2017-2018 років, бо ми повинні не допустити, в подальшому, подібної ситуації», - зауважила Наталія Миколаївна.

31 жовтня міський голова Н.М. Дзюба спілкувалась з  керівництвом НАК «Нафтогаз України», народним депутатом України С.Г. Міщенком та губернатором Київщини О.Л. Горганом, але щоб подати теплову енергію необхідно оплатити 3 334,0 тис. грн. «Після прийняття депутатами міської ради відповідного рішення 01 листопада, можливо у місті включиться опалення, але звичайно необхідна оплата, яку у сумі 1 800,0 тис. грн. погасить районна влада, 1 200,0 тис. грн. – міська рада та 334,0 тис. грн. – КПТМ «Яготинтепломережа». І сьогодні ми повинні надати фінансову підтримку, у вигляді субвенції з міського бюджету, для того щоб розпочати опалювальний сезон в місті», - відзначила Наталія Миколаївна.  

Начальник відділу фінансово-господарського забезпечення Яготинської міської ради В.М. Пантелусь зазначила, що міська рада виділяє кошти з загального фонду міського бюджету районному бюджету у розмірі 1 200,0 тис. грн. на теплопостачання.

Також з бюджету розвитку міста сьогодні виділили кошти для КП «Комунальник» на придбання дорожньої техніки; СКП «Ритуал» для придбання спеціалізованого автотранспорту з метою забезпечення підприємством  повного переліку ритуальних послуг; на капітальний ремонт дорожнього покриття частини вул. Говорова, вул. Філатова, вул. І.Франка, на ремонт прибудинкової території будинку № 40 по вул. Незалежності.

«Хочу наголосити, що кошти бюджету розвитку, відповідно до бюджетного законодавства, спрямовуються лише на капітальні видатки. Використання їх на оплату поточних видатків, в тому числі теплопостачання – заборонено. На сьогоднішній день кошти міського бюджету необхідні для утримання доріг в осінньо-зимовий період (придбання піско-соляної суміші, бензину, солярки та ремонту дорожнього автотранспорту), на забезпечення кошторису редакції газети «Яготин – місто моє», на проведення капітального ремонту  доріг вулиць міста проектно-кошторисна документація, яких уже пройшла експертизу. Тож виділені кошти з загального фонду міського бюджету районному бюджету на теплопостачання у розмірі 1 200,0 тис. грн. – не зайві для міського бюджету», - відзначила Валентина Михайлівна.

«Ми не можемо стояти осторонь ситуації, яка склалась у місті, але необхідно розуміти, що сьогоднішнім голосуванням ми вирішуємо ситуацію лише до грудня місяця включно. Як бути далі, ніхто відповіді не дає», - зауважив під час обговорення депутат Яготинської міської ради І.М. Смаглій.

Наостанок є бажання звернутись до споживачів, які отримують послуги з централізованого теплопостачання: саме від рівня ваших розрахунків за надані послуги напряму залежить фінансово-господарська діяльність виробників тепла. А поки, що депутати міської ради VII скликання внесли зміни до рішення  Яготинської міської ради 15.12.2016 № 641-14-VIІ «Про міський бюджет м. Яготина на 2017 рік».

Відеоматеріал засідання розміщений на незалежному  інформаційному  ресурсі  "Яготин  інфо"

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора