Київська регіональна платформа була присвячена актуальним питанням у сфері містобудівного законодавства та будівельних норм

Дата: 23.03.2018 14:30
Кількість переглядів: 510

Фото без опису22 березня в Київському регіональному відділенні Асоціації міст України відбулося засідання регіональної платформи на тему: «Зміни до містобудівного законодавства та будівельних норм у місцевому законодавстві, селищ, міст, ОТГ». Захід проведено в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує  АМУ за підтримки USAID.

У засіданні взяли участь народний депутат України Сергій Сажко, депутат Київської обласної ради, Голова Постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, децентралізації та адміністративно-територіального устрою, консультант з юридичних питань Володимир Удовиченко, Перший заступник Голови Київської обласної державної адміністрації Андрій Анісімов, міські та селищні голови, голови ОТГ, голови районних рад та їх заступники, регіональні консультанти проекту ПУЛЬС у Київській області, представники ЗМІ.

З вітальним словом до учасників звернувся Виконавчий директор Київського РВ АМУ Гаррі Мартін, наголосивши на актуальності підняття питань підготовки та організації землевпорядної документації, будівельних норм у місцевому законодавстві.

Модератором заходу виступив директор Українського державного науково-дослідного інституту проектування міст "ДІПРОМІСТО" Іван Шпилевський, який ознайомив учасників з новаціями у містобудівному законодавстві, особливостями підготовки землевпорядної документації.

Під час засідання було обговорено наступні питання:

1) важливість та актуальність створення доступного архітектурного середовища у малих містах та на територіях об’єднаних громад з метою забезпечення сприятливого інвестиційного клімату;

2) проектування соціальних об’єктів у малих містах та на територіях об’єднаних громад: комплексний підхід, функціональність, економічність, енергоефективність;

3) Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»;

4) основні положення проекту Державних будівельних норм України;

5) концептуальні аспекти внесення змін до Закону України «Про комплексну реконструкцію кварталів, мікрорайонів застарілого житлового фонду».

Після презентацій відбулася жвава дискусія з піднятих питань. На завершення заходу відбувся брифінг для представників ЗМІ, в ході якого учасники засідання відповіли на запитання журналістів регіональних та місцевих медіа.

За інформацією Асоціації міст України

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора