Вони захищали Україну

Дата: 21.11.2018 15:56
Кількість переглядів: 555

Фото без опису21 листопада виповнюється п’ять років, як народ України вийшов на вулиці, аби назавжди змінити своє життя. За цей час про Україну дізнались навіть у найвіддаленіших куточках світу. Усе, що було до листопада 2013 року тепер видається якимось іншим, чужим життям. Так як було, тепер точно не буде ніколи…

Ця революція і зима 2013 змінила українців назавжди, ми продемонстрували світові свою силу і волю, наш гімн, наш прапор – знають всюди. А нашу Небесну Сотню оплакують мільйони по всьому Світу. І наш священний обов’язок – дати зрозуміти кожному – навіть найменша краплина крові була немарною.

З нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи та п’ятої річниці Революції Гідності 21 листопада 2018 року в холі Яготинської районної державної адміністрації, за участю керівництва та працівників міської ради, райдержадміністрації, громадських організацій, делегацій від установ та організацій міста, громадськості відбувся мітинг та відкриття меморіальної стрічки «Вони захищали Україну». 

Єдиний символ Революції Гідності – прапор України. Єдиний духовний помічник – національний гімн «Ще не вмерла України…» – ось та композиція, від якої ідуть мурашки по шкірі, а серце починає битися частіше. В момент, коли сотні тисяч людей одночасно співають ці слова, як ніколи, відчувається те саме єднання. Українці – єдині, хай хто б не намагався нас розділити.

Під час урочистого мітингу вручили подяку від імені особового складу та командиру 25-го окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь» колективу Яготинський механічний завод ТОВ «Фірма технологія, механіка, автоматизація» та прозвучали слова безмежної вдячності за сприяння, громадську позицію, підтримку та постійну неоціненну допомогу воїнам - учасникам операції Об’єднаних сил, за активну участь у перемозі, за щиру віру в українського солдата.

Подяку та медаль «За вірність національній ідеї» від імені особового складу та командиру 25-го окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь» вручили Кухару Володимиру Миколайовичу та Кухару Олександру Володимировичу.

«Дякую батькам усіх живих і загиблих, які народили та виховали таких дітей – Героїв!», - зауважив секретар громадської організації «Допомога воїнам та ветеранам АТО» Віталій Миколайович Овсієнко.

Від імені Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета вручили медалі «За жертовність і любов до України»: Віктору Олександровичу Гресю, Дмитру Григоровичу Краслянському, Борису Анатолійовичу Федині, Анатолію Юрійовичу Черко, а також батькам Героїв - Миколі Миколайовичу Трушину та Олегу Петровичу Ляпіну.

Право відкрити меморіальну стрічну «Вони захищали Україну», на якій зображені Герої – Домашенко Олександр Олександрович, Ляпін Юрій Олегович, Ткаченко Вадим Володимирович, Трушин Євген Миколайович, Харитонкін Олег Володимирович, їх дати народження і смерті було надано учасникам бойових дій Володимиру Григоровичу Лазоренку та Дмитру Вікторовичу Чернусі.

Сьогодні ми разом з увічненням пам’яті тих, хто на Сході України віддав найдорожче – життя, схиляємо голови перед усіма, хто з фронту не повернувся додому, до рідних, бо саме їм, воїнам, нашим ангелам, ми завдячуємо тим, що маємо можливість ходити мирним містом, а ця пам’ятна дошка нагадуватиме всім за що борються наші воїни – за краще майбутнє для всіх нас.

Хвилина мовчання – затихли всі кроки,

Скорботи хвилина, громада мовчить.

Ніколи нехай не вертаються роки,

Димами не вкриється неба блакить.

Право покласти квіти до стели Героям Небесної Сотні на Алеї Слави було надано учасникам антитерористичної операції на Сході України Олександру Володимировичу Головченку та Володимиру Миколайовичу Міненку. Вони, від громади Яготинського краю, покладуть квіти та віддадуть честь тим, хто гордо ніс службу, самовіддано виконував свій обов’язок при врятуванні бойових товаришів та мирних жителів країни, тим, хто так і не повернувся до рідної домівки.

Ще багато юнаків та чоловіків Яготинщини захищають рубежі нашої Батьківщини. І в цей урочистий час від усієї громади бажаємо їм мирного неба та щасливої служби. Хай час розлуки сплине швидко. Адже для кожної сім’ї найщасливіша мить, це мить зустрічі зі своїми рідними.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора