Засідання позачергової п'ятдесят першої сесії Яготинської міської ради

Дата: 24.06.2019 18:15
Кількість переглядів: 640

Фото без опису24 червня у залі засідань міської ради відбулось засідання позачергової п’ятдесят першої сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н.М. Дзюби.

У сесії взяли участь: працівники апарату Яготинської міської ради, керівники комунальних підприємств міста, голова ради громадського об’єднання «Яготинська організація ветеранів прикордонників» Р.М. Яковенко та представники засобів масової інформації.

На початку засідання секретар міської ради наголосила, що до Яготинської міської ради надійшов лист щодо співфінансування об’єктів по Програмі будівництва, реконструкції та ремонту об’єктів інфраструктури Київської області на 2016-2019 року. З метою реалізації заходів було скликано позачергову 51 сесію Яготинської міської ради VII скликання. У зв’язку з цим, чергову сесію заплановану на 4 липня 2019 року, вважати 52-ю.

Розпочали роботу депутати з прийняття рішення про співфінансування капітального ремонту дорожнього покриття вулиць Інтернаціоналістів, Футбольна, Полтавська, Гагаріна, провулку Футбольний в місті Яготині Київської області. У зв’язку з цим, депутати внесли зміни до рішення Яготинської міської ради від 20.12.2018 № 1761-44-VII  «Про міський бюджет м. Яготина на 2019 рік».

Надалі було надано згоду на безоплатне прийняття в комунальну власність територіальної громади міста Яготин обладнання (майна) від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні.

«До Яготинської міської ради, представництвом в Україні Верховного Комісара ООН у справах біженців, були передані документи, зокрема сертифікати на обладнання дитячого майданчика. Тож необхідно прийняти відповідне рішення, щоб після підписання Акту прийняти майно у комунальну власність територіальної громади м. Яготина», - повідомив начальник відділу з питань юридичного забезпечення та земельних відносин апарату Яготинської міської ради О.М. Кудрявський.

Внаслідок зміни адреси СКП міської ради «Ритуал» було затверджено Статут підприємства в новій редакції. Також було погоджено зміни до штатного розпису спеціалізованого комунального підприємства Яготинської міської ради «Ритуал».

Наостанок депутати запропонували розглянути питання щодо намірів КПТМ «Яготинтепломережа» припинити надання комунальних послуг із централізованого теплопостачання багатоквартирним житловим будинкам м. Яготина. За результатами голосування було прийнято рішення про звернення до управителя та до комунального підприємства теплових мереж.

По завершенню 51 сесії VII скликання Н.М. Дзюба проінформувала присутніх про участь у нараді з питань прискорення процесу добровільного об'єднання територіальних громад, яка відбувалась 24 червня 2019 року об 11.00 у м. Києві в приміщенні Кабінету Міністрів України, під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Наталія Миколаївна зауважила, що глава Уряду наголошував на завершенні процесу децентралізації та створенню об’єднаних територіальних громад до 2020 року.

Також проведення адміністративно-територіальної реформи, де буде створено: громаду, район (сукупність громад), регіон (область) та буде надано особливий статус для Києва і Севастополя. При цьому Ради громад стануть представницькими органами місцевого самоврядування базового рівня з однаковим статусом та повноваженнями. Районні та обласні ради представлятимуть інтереси ОТГ, району та області. На рівні районних та обласних рад будуть створені виконавчі органи – виконавчі комітети.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора