Міністерство культури проводить опитування громадської думки

Дата: 22.07.2019 17:34
Кількість переглядів: 470

Фото без описуСеред проблемних питань розвитку місцевого самоврядування в Україні, вирішення яких вважається пріоритетним, Асоціація міст України неодноразово наголошувала на необхідності виконання Урядом завдань, передбачених п. 10 Прикінцевих та перехідних положень Бюджетного кодексу, зокрема, щодо забезпечення КМУ до 1 березня 2020 року затвердження державних соціальних стандартів і нормативів в описовому та вартісному вигляді за кожним із делегованих державою місцевому самоврядуванню повноважень.

Міністерство культури також долучилося до процесу вдосконалення  державних стандартів і нормативів при наданні громадянам гарантованих державою культурних послуг. Так, в 2019 році за підтримки Асоціації міст України Мінкультури розробило та затвердило в Уряді розпорядження Кабінету Міністрів України від 22.05.2019 № 355-р «Про затвердження Плану заходів щодо реалізації Концепції реформування системи забезпечення населення культурними послугами».

На виконання завдань 2 та 3 Плану заходів, Мінкультури проводить опитування громадської думки з метою з’ясування питань бачення громадянами сутності, потреб, поточного стану, проблем,  перспектив та можливостей реалізації прав громадян у сфері культури, наявності, доступності та якості культурних послуг, рівня задоволеності організацією надання таких послуг. Асоціація міст України підтримує дослідження Мінкультури, звертаючи увагу на необхідність якомога ширшого охоплення територіальних громад та максимально глибокого вивчення проблем у сфері культури на місцевому рівні.

В зв’язку з цим звертаємось до Вас, шановні жителі міста Яготина, з проханням взяти участь в електронному опитуванні, зокрема заповненні форми (анкети) Міністерства культури, розміщеної за адресою:   https://bit.ly/2XMIKEd. Опитування триватиме до 22 липня 2019 року (включно), а його результати  використовуватимуться в подальшому для обґрунтування позицій міст, селищ та ОТГ-членів Асоціації міст України під час внесення змін до нормативно-правових актів, спрямованих на реформування державних соціальних стандартів і нормативів у сфері забезпечення громадян культурними послугами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора