Пошук

ЗВЕРНЕННЯ до мешканців м. Яготина щодо заборони спалювання сухої трави та сміття

Дата: 03.09.2019 09:59
Кількість переглядів: 1948

Шановні яготинці!

Настала пора збирання врожаїв на присадибних ділянках. Мешканці приватних житлових будинків та дач активно починають наводити лад у домогосподарствах, спалюючи гілки, суху траву та різний непотріб.

Спалювання сухих рослинних залишків стало настільки звичним, що практично не звертається увага на те, якої шкоди ці дії завдають довкіллю, здоров’ю та життю людей.

Важко знайти людину, якій би подобалось дихати димом від тліючого листя чи горіння бур’янів. Їдкий дим від спалювання трави шкідливий для людей. До складу  продуктів горіння входить чадний газ, важкі метали, канцерогенні сполуки. Саме вони стають причиною неприємного відчуття у горлі та кашлю. Особливо чутливі до нього алергетики та астматики. До того ж, у сухій траві часто приховується сміття, небезпечне для спалювання (пластикові стаканчики, пляшки, пакети).

У населених пунктах спалювання сухої трави або листя на присадибних ділянках може перерости ще й у неконтрольоване горіння, яке загрожує знищенням будівель і споруд житлового сектору. Окрім того, погіршення видимості на автодорогах через дим від багаття може стати причиною дорожньо-транпортних пригод.

Яготинська міська рада просить Вас звернути увагу на те, що пораючись на городах, присадибних ділянках, прибираючи на прилеглих територіях своїх садиб, на власних та закріплених територіях установ, підприємств та організацій, неухильно дотримуйтесь Правил благоустрою та утримання територій, затверджених рішенням міської ради від 26.06. 2014 № 2614-48-VІ, а саме :

Розділ 4. Права та обов’язки підприємств, установ, організацій, фізичних осіб – підприємців у сфері благоустрою міста Яготин.

п. 4.2.13. в осінній період опале листя своєчасно збирати і вивозити (не допускати його спалювання).

Розділ 5. Порядок здійснення благоустрою та утримання території міста й об’єктів благоустрою  

п. 5.2.1 - спалювати листя забороняється;

п. 5.2.3. дороги, вулиці (провулки, проїзди) - спалювати сміття, опале листя та інші відходи, складати їх для постійного зберігання.

Нагадуємо, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна відповідальність.  

Не завдавайте своїми бездумними діями шкоди неповторній природі рідного краю!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора