Пошук

На порядку денному позачергової 56 сесії понад 70 питань

Дата: 03.12.2019 17:56
Кількість переглядів: 1029

03 грудня у залі засідань міської ради відбулось засідання позачергової п’ятдесят шостої сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н.М. Дзюби.

У сесії взяли участь: працівники апарату Яготинської міської ради, керівники комунальних підприємств міста, представники ТОВ «Агро-С», голова та члени громадської організації «Від Родини До Родини», жителі міста, представники засобів масової інформації.

На порядок денний сесії було винесено понад 70 питань. 

Розпочалось засідання з затвердження звіту про виконання міського бюджету за 9 місяців 2019 року по доходах в сумі 38 278 156,22 гривень та по видатках в сумі 32 184 534,07 гривень. В тому числі: по загальному фонду міського бюджету -  по доходах в сумі 34 908 245,93 гривень та по видатках в сумі 24 327 666,21 гривень. По спеціальному фонду міського бюджету - по доходах в сумі 3 369 910,29 гривень та по видатках - 7 856 867,86 гривень.

Також були внесені зміни до рішення Яготинської міської ради від 20.12.2019 № 1761-44-VII «Про міський бюджет м.Яготина на 2019 рік» за рахунок перерозподілу бюджетних призначень. Зокрема збільшили обсяг бюджетних призначень на:

- субвенції районному бюджету в сумі 324 800 грн., в тому числі:

  • субвенції на освіту в сумі 269 800 грн., в тому числі Яготинському НВК №3 – 30 000 грн., Яготинському НВК №2 – 20 000 грн., ДНЗ №1 – 40 800 грн., ДНЗ №2 – 25 000 грн., ДНЗ №5 – 12 000 грн., ДНЗ №6 – 42 000 грн. та на придбання новорічних подарунків дошкільнятам 100 000 грн.;
  • субвенції на соціальний захист 55 000 грн. для надання матеріальної допомоги по облаштуванню індивідуального опалення в багатоквартирних житлових будинках;

- збільшили обсяг бюджетних призначень на соціальний захист населення в сумі 29 256 грн. та комунальним підприємствам міста в сумі 326 782 грн.

З метою підтримки окремих категорій населення та вирішення їх життєвих проблем депутати внесли зміни до Положення про порядок надання матеріальної допомоги мешканцям міста Яготина, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Не оминули увагою і затвердження Програми фінансування видатків із місцевого бюджету на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян та осіб, які досягли пенсійного віку, на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Яготині на 2020 рік та Порядку перевезення та компенсаційних виплат у  2020 році перевізникам за пасажирські перевезення пільгових категорій громадян та осіб, що досягли пенсійного віку, які зареєстровані в адміністративних межах Яготинської міської ради, маршрутним автотранспортом загального користування на постійних міських маршрутах м. Яготина.

Надалі були взяті до відома звіти про роботу комунальних підприємств за ІІІ квартал 2019 року - «Комунальник», «Яготинська житлово-експлуатаційна контора», «Яготинське ВУ ВКГ», «Міськсвітло» та СКП «Ритуал». Всі звіти будуть опубліковані на сайті Яготинської міської ради.

Продовжилося зібрання з розгляду звернення ініціативної групи членів Яготинської міської територіальної громади щодо ініціювання добровільного об’єднання територіальних громад.

На початку обговорення голова комісії з питань Регламенту, депутатської етики, правової політики, взаємодії із ЗМІ та контролю за виконанням рішень ради та виконавчого комітету М.М. Басанець зазначив, що до міської ради надійшло повторне звернення ініціативної групи членів Яготинської міської територіальної громади щодо ініціювання добровільного об’єднання територіальних громад з 18 сільськими радами Яготинського району з центром у м. Яготині.

За результатами дискусій було відхилено пропозицію ініціативної групи щодо проведення громадського обговорення добровільного об’єднання територіальних громад.

«Разом з тим вважаємо, що в умовах завершення реформи адміністративно-територіального устрою та децентралізації, відсутня практична потреба в проведенні таких слухань, адже об’єднання відбудеться за затвердженими Кабінетом Міністрів України Перспективними планами. В нашому випадку – це об’єднання громади в складі всього Яготинського району», - резюмувала міський голова Н.М. Дзюба.

Наостанок, депутати погодили укладення Угоди про співробітництво і партнерство між містом Яготин і містом Переяслав Київської області, яка сприятиме започаткуванню і розвитку ефективної співпраці у різних галузях життєдіяльності міст Яготина та Переяслава. Налагодження двостороннього співробітництва сприятиме зміцненню дружніх зв’язків, розширенню спектру партнерських рівноправних взаємовідносин, вирішенню культурних, соціальних, економічних, екологічних питань, а також забезпечить обмін досвідом між депутатським корпусом та працівниками місцевого самоврядування.

Співробітництво та партнерство здійснюватиметься у таких напрямах діяльності: економіка; туризм; культура; мистецтво; спорт; освіта; охорона здоров’я; розвиток громадянського суспільства; культурна сфера та благоустрій; залучення інвестицій. Ці партнерські стосунки повинні сприяти налагодженню плідної співпраці та обміну досвідом на взаємовигідних умовах між містом Яготин та містом Переяслав.

За результатами голосування були відхилені питання звернення депутатів Яготинської міської ради до Президента України, Верховної Ради України та Прем’єр міністра України щодо продажу землі сільськогосподарського призначення та звернення щодо недопущення прийняття законодавчих актів України за т. зв. формулою Штайнмаєра».

Традиційно було розглянуто ряд земельних питань та прийняті відповідні рішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора