Про засідання сесії Яготинської міської ради

Дата: 19.12.2019 17:39
Кількість переглядів: 704

Фото без опису19 грудня у залі засідань міської ради відбулось засідання позачергової п’ятдесят сьомої сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н.М. Дзюби.

У сесії взяли участь: працівники апарату Яготинської міської ради, керівники комунальних підприємств міста, члени виконавчого комітету А.А. Помазун та С.В. Лисенко, начальник КПТМ «Яготинтепломережа» О.С. Форостяний, керівник «Ягопак» В.Ю. Чекан, представники ГО «Від Родини До Родини», засобів масової інформації, жителі міста.

Перед оголошенням порядку денного позачергової 57 сесії міський голова Наталія Миколаївна привітала депутатів VII скликання зі святом – Днем святого Миколая.

«Шановні депутати! Бажаю нам єдності, взаєморозуміння, взаємопідтримки, спільного бажання зробити наш дім, наше місто економічно розвинутим, інвестиційно привабливим, бо робота кожного з нас - це досягенення нових здобутків для благополуччя та достатку наших мешканців. Нехай святий Миколай оберігає наше рідне місто, в якому ми з вами живемо. Нехай будуть щасливі і наші діти, і наші онуки, і кожен з вас», - наголосила очільниця міста Н.М. Дзюба. 

Надалі попросив слово депутат міської ради І.М. Смаглій, який з акцентував увагу на питанні № 1 порядку денного «Про міський бюджет м. Яготина на 2020 рік».

На порядок денний сесії було винесено понад 40 питань. Розпочалось зібрання з прийняття рішення «Про міський бюджет м. Яготина на 2020 рік».

«Фінансовий ресурс міського бюджету м. Яготина на 2020 рік сформовано відповідно до вимог Бюджетного кодексу України, Податкового кодексу України, Державного бюджету України на 2020 рік.

При визначення обсягу фінансового ресурсу міського бюджету враховано показники, передбачені Державним бюджетом на 2020 рік, методичні рекомендації Міністерства фінансів України, динаміку надходжень за попередні роки, надходження поточного року із застосуванням норму Бюджетного та Податкового кодексів України.

В структуру проєкту міського бюджету входять доходи загального та спеціального фондів, видатки загального та спеціального фондів. Проєкт міського бюджету є збалансованим, всі видатки підтверджені доходами.

При здійснення розрахунків обсягу дохідної частини міського бюджету міста Яготина враховано фактичні надходження податків та зборів протягом 2018 та очікувані надходження в 2019 році.

Прогнозний обсяг міського бюджету за доходами на 2020 рік обраховано в сумі 41 934 000 грн., в тому числі доходи   загального фонду  міського бюджету – 41 524 000 грн. та  доходи спеціального фонду   міського бюджету - 410 000 грн.

Видаткова частина міського бюджету на 2020 рік обрахована з урахуванням діючої мережі установ та комунальних підприємств міської ради.

У проєкті міського бюджету враховано основні прогнозні показники підвищення розмірів державних соціальних стандартів, вартість енергоносіїв, послуг та матеріалів, методичні рекомендації Міністерства фінансів України.

Проєктом міського бюджету збережено принцип забезпечення в повному обсязі видатків на захищені статті бюджету.

Видатки міського  бюджету обраховано у сумі 41 934 000 грн., у тому числі  видатки загального фонду міського бюджету – 35 353 629 грн. та видатки спеціального фонду міського бюджету – 6 580 371 грн.» - зазначила начальник відділу фінансово-господарського забезпечення апарату міської ради В.М. Пантелусь.

В ході голосування депутати затвердили перспективний план роботи на 2020 рік, яким визначили основні напрямки діяльності Яготинської міської ради.

За результатами обговорень були погоджені структури та загальна чисельність працівників комунальних підприємств: «Комунальник», Ритуал», «Яготинська житлово-експлуатаційна контора», «Міськсвітло» та «Яготинське виробниче управління водопровідно-каналізаційного управління».

На умовах, визначених рішенням Комісії з оренди власності територіальної громади міста Яготина, погодили передачу в оренду В.М. Просянику, об’єкта нерухомого майна – нежитлового приміщення площею 10,90 м2 в м. Яготині по вул. Шевченка, 204  для провадження господарської діяльності у сфері надання послуг.

Розглянувши рішення Наглядової ради Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» депутати прийняли безоплатно в комунальну власність територіальної громади міста Яготин рухоме майно Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».

«Центр розвитку місцевого самоврядування, який існував при Київському регіональному відділенні Асоціації міст України припинив свою діяльність, у зв’язку з чим було вирішено передати рухоме майно, зокрема оргтехніку, членам КРВ АМУ», - наголосив перший заступник міського голови С.О.Овчаренко.  

Відповідно до пункту 23 частини 1 статті 26  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови  Кабінету Міністрів України від 09.09.2006 № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» депутати прийняли рішення про встановлення надбавки до посадового окладу, преміювання, надання допомоги на оздоровлення та вирішення соціально-побутових питань міському голові.

Надалі депутати прийняли рішення про внесення змін до рішення Яготинської міської ради від 20.12.2018 № 1761-44-VII» «Про міський бюджет м. Яготина на 2019 рік» шляхом зменшення доходів та видатків на обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій в сумі 15 934 647 грн. відповідно до розпорядженням Кабінету Міністрів України від 04.12.2019 № 1192-р «Про внесення змін у додатки 1 і 2 до розпорядження Кабінету Міністрів України від 10.07.2019 № 500 «Деякі питання розподілу у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій».

Додатково вирішено звернутись і до Народного депутата України С.В. Буніна з клопотанням щодо виділення в 2020 році з державного бюджету України бюджету міста Яготина субвенцію на реалізацію заходів соціально-економічного розвитку.

В чергове, депутати звертаються і до Служби автомобільних доріг у Київській області, щодо облаштування доріг засобами примусового обмеження швидкості по вул. Шевченка, Київська, Незалежності.

Не оминули увагою і списання комунального майна з балансу СКП «Ритуал», а саме: будиночку трауру, який перебував на території кладовища № 1 по вул. Пирятинська в м. Яготині.

В ході голосування були відхилені два проєкти:

- про внесення змін до Договору оренди земельної ділянки укладеного між Яготинською міською радою та ТОВ «АГРО-С»;

- про звернення депутатів Яготинської міської ради до Президента України, Верховної Ради України та Прем’єр-Міністра України щодо продажу землі сільського господарського призначення.

Традиційно було розглянуто ряд земельних питань та прийняті відповідні рішення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора