На порядок денний винесено понад сімдесят питань

Дата: 20.02.2020 18:49
Кількість переглядів: 642

Фото без опису20 лютого у залі засідань міської ради відбулось засідання п’ятдесят дев’ятої сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н. Дзюби.

У сесії взяли участь: працівники апарату Яготинської міської ради, керівники комунальних підприємств міста, член виконавчого комітету міської ради А.Помазун, жителі міста та представники засобів масової інформації.

На початку всі присутні у залі хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав життя і здоров’я для врятування людей і рідної землі, людей, які відстоювали інтереси нашої держави - Героїв Небесної Сотні, учасників АТО/ООС, які загинули на Сході України.

Розпочали роботу депутати з прийняття рішення про затвердження звіту про виконання міського бюджету м. Яготина за 2019 рік. Зокрема, по доходах в сумі 43 228 173,12 гривні та по видатках в сумі  43 087 995,22  гривень. В тому числі: по загальному фонду міського бюджету затвердити звіт по доходах в сумі 39 811 599,02 гривень та по видатках в сумі 33 344 099,88 гривень. По спеціальному фонду міського бюджету затвердити звіт по доходах в сумі 3 416 574,10 гривні та по видатках в сумі 9 743 895,34 гривень.

Надалі, затвердили порядок відрахування до міського бюджету частини чистого прибутку (доходу) в 2020 році господарськими організаціями, які належать до комунальної власності м. Яготина та встановили нульову ставку відрахувань частини чистого прибутку (доходу) в 2020 році до міського бюджету господарськими організаціями  комунальними підприємствами   «Яготинська житлово-експлуатаційна контора», «Комунальник», «Яготинське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства», «Ритуал».

З метою наповнення місцевого бюджету від продажу об’єктів нерухомого майна, що не використовується в діяльності комунальних підприємств депутати затвердити перелік об’єктів нерухомого майна, які належать до комунальної власності територіальної громади міста Яготин, що підлягають приватизації в 2020 році шляхом продажу на електронному аукціоні – це по вул. Вокзальна, 11 та по вул. Незалежності, 82а.

В ході засідання були заслухані інформації (будуть опубліковані на офіційному вебсайті Яготинської міської ради):

- про стан виконання Програми соціального захисту окремих категорій населення міста Яготин на 2018-2020 роки у 2019 році;

- про виконання Програми фінансування видатків із місцевого бюджету на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян та осіб, які досягли пенсійного віку на постійних автобусних маршрутах загального користування в м. Яготині  у 2019 році;

- про хід виконання Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства міста Яготин у 2019 році;

- про хід виконання Програми Яготинської міської ради з відзначення державних, професійних та міських  свят, ювілейних дат, заохочення колективів, окремих громадян, здійснення представницьких та інших заходів 2019 році;

- про хід виконання Програми виявлення, локалізації та ліквідації амброзії полинолистої на території м. Яготина у 2019 році.

У подальшій роботі сесії міської ради депутати заслухали звіти про діяльність комунальних підприємств Яготинської міської ради «Комунальник», «Яготинська ЖЕК», «Яготинське ВУ ВКГ», «Міськсвітло», «Ритуал» за 2019 рік (будуть опубліковані на офіційному вебсайті Яготинської міської ради).

Зокрема, комунальне підприємство Яготинської міської ради «Комунальник» виконує функції щоденного підтримання території міста у належному санітарному стані, в тому числі утримання доріг комунальної власності територіальної громади міста: у весняно-літній період обкошування узбіччя доріг та території загального користування від трави та порослі, щоденне ручне прибирання сміття по всій протяжності міста (від в'їзду в місто зі сторони траси Київ-Харків до газозаправної станції та від озера «Кирильське» до виїзду з міста зі сторони мікрорайону «ДРСУ») та у «Сорочому Яру». В осінньо-зимовий період здійснюється збір та вивіз опалого листя зі всієї території міста, видалення аварійно-небезпечних дерев, розчистка дорожньої мережі комунальної власності міста.

На обслуговуванні підприємства знаходяться вулиці комунальної власності, протяжністю близько 164 км, дитячі ігрові майданчики у кількості 42 шт. та місця загального користування у м. Яготин.

До комунального підприємства Яготинської міської ради «Яготинська ЖЕК» за період з 01.01.2019 по 31.12.2019 надійшло 1283 заявок власників квартир та квартиронаймачів. З питань електропостачання - 378; прочистки каналізаційних систем - 453; інші – 452.

За 2019 рік до комунального підприємства "Яготинське ВУ ВКГ" надійшло заяв – 292 (на підключення до централізованого водопостачання, установки водомірів та заміни водомірів), 1473 – звернень (по ремонту систем водопостачання, водовідведення, вивезення стоків не каналізованих об’єктів).

Комунальним підприємством Яготинської міської ради «Міськсвітло» продовжуються роботи по заміні натрієвих ліхтарів на однокристальні  світлодіодні та проводяться роботи по облаштування вуличного освітлення по вулицях та провулках міста.

Що стосується роботи спеціалізованого комунального підприємства Яготинської міської ради «Ритуал», то працівниками підприємства проводяться роботи за двома основними напрямками діяльності: надання ритуальних послуг населенню та роботи з прибирання і благоустрою кладовищ.

В зв’язку з кадровими змінами депутати внесли до складу комісії Яготинської міської ради з розгляду земельних спорів, утвореної  рішенням Яготинської міської ради від 22.12.2015 № 21-03-VІІ «Про затвердження складу комісії Яготинської міської ради з розгляду земельних спорів» певні зміни. Зокрема позицію «Кудрявський Олександр Миколайович -  начальник відділу з питань юридичного забезпечення та земельних відносин апарату Яготинської  міської ради» замінили на позицію «Третяк Олена Сергіївна - начальник відділу з питань юридичного забезпечення та земельних відносин апарату Яготинської міської ради».

За результатами прийнятих рішень та в межах поточного бюджетного періоду, депутатами було розглянуто питання про розміщення тимчасових вільних коштів міського бюджету на депозитному рахунку в установі банку - «Відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва», видатки яких не плануються в 2020 році та які мають цільове призначення використання, а також оголошено конкурс, відповідно до ст. 25, п. 2 ст. 70, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», п. 8  ст. 16 Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 12.01.2011 № 6 «Про затвердження Порядку розміщення  тимчасово вільних коштів  місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках банках».

В ході сесії було затверджено і перелік об’єктів, видів суспільно корисних оплачуваних робіт та підприємств м. Яготина для осіб, на яких судом накладено адміністративне  стягнення у виді суспільно корисних оплачуваних робіт на 2020 рік.

Після обговорень було прийнято рішення про направлення звернення до керівництва Служби автомобільних доріг у Київській області та Київської обласної державної адміністрації щодо вжиття заходів з належного утримання автомобільних доріг, стану їх дорожнього покриття, інженерних споруд, бар’єрних огороджень та смуг відводу автомобільних доріг загального користування територіального і місцевого значення Київської області, які входять до сфери їх управління.

Наостанок було розглянуто депутатський запит І.Шулли щодо Яготинської ЦРЛ, інформацію головного лікаря Комунального некомерційного підприємства «Яготинська центральна районна лікарня» Яготинської районної ради В.Нескороженого та ряд земельних питань.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора