Інформація про хід виконання Програми виявлення, локалізації та ліквідації амброзії полинолистої на території міста Яготина на 2018-2022 роки у 2019 році

Дата: 21.02.2020 12:08
Кількість переглядів: 521

Фото без описуРішенням Яготинської міської ради від 26.10.2017 №1061-26-VII було затверджено Програму виявлення, локалізації та ліквідації амброзії полинолистої на території міста Яготина на 2018-2022 роки (далі  - Програма).

На виконання зазначеної Програми у літній період звітного періоду керівником комунального підприємства Яготинської міської ради «Комунальник» А.В.Стріхою було  організовано обстеження території м. Яготина з метою виявлення вогнищ амброзії полинолистої та проведення комплексу заходів щодо локалізації та ліквідації наявного карантинного бур’яну на територіях загального користування в м. Яготині.

Працівниками КП «Комунальник» були виявлені та ліквідовані великі вогнища амброзії на узбіччях по вул. Незалежності, вул. Філатова, на території стадіону по вул. Пирятинській, на територіях загального користування по вул. Некрасова, вул. Грабовського, вул. 24 Серпня, розі вулиць Козацька та Шевченка (вигоні), на прибудинкових територіях вул. Ветеранів,7, вул. Незалежності, 82-а та інших, на яких встановлено дитячі ігрові та спортивні майданчики, на великій території між вул. Київська та ДП ТНЗ «Яготинський центр професійно-технічної освіти», по декуди в Сорочому Ярі тощо.

Двірники комунального підприємства Яготинської міської ради «Яготинська ЖЕК» робили свій внесок у боротьбу з шкідливою для здоров’я рослиною, ліквідовуючи вогнища амброзії під час проведення обкошування прибудинкових територій багатоквартирних будинків.

Комісією по благоустрою та працівниками відділу житлово-комунального господарства, торгівлі, транспорту та благоустрою апарату міської ради у серпні звітного року під час щотижневих об’їздів території міста щодо його благоустрою було виявлено вогнища амброзії на прилеглих або закріплених територіях до деяких з підприємств та організацій міста.

В рамках боротьби з шкідливою рослиною керівникам Дочірнього підприємства «Київське обласне дорожнє управління ВАТ «Державна Акціонерна Компанія Автомобільні дороги України», ДП ТНЗ «Яготинський центр професійно-технічної освіти», Київської міської філії ПАТ «Укртелеком» та фермерських господарств, які обробляють землі на території м. Яготина, були направлені Приписи з вимогою провести до визначеної у Приписі дати видалення порослі амброзії та привести закріплену територію до належного санітарного стану.

З метою контролю виконання Приписів комісією по благоустрою проводились повторні обстеження територій, на яких була виявлена амброзія. Всі приписи були виконані і вогнища амброзій ліквідовані.

Керівнику Департаменту регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації також було направлено листа про усунення порушень Правил благоустрою стосовно захаращення узбіч вогнищами амброзії автомобільних доріг, які перебувають на їх утриманні. Реагування на лист було неналежне.

Для інформування населення міста в міській газеті «Яготин – місто моє» неодноразово були надруковані статті про шкідливість для здоров’я людей амброзії полинолистої та механізми боротьби з цим карантинним бур’яном.

В ході щотижневих об’їздів торгових закладів, з їх власникам та орендарями, які здійснюють свою підприємницьку діяльність на території міста, проводились роз’яснювальні бесіди щодо недопущення розповсюдження вогнищ амброзії на прилеглих до торгових закладів територій, яка є шкідливою для здоров’я людей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора