Постанова  Кабінету Міністрів України

Дата: 14.08.2020 14:02
Кількість переглядів: 867

Фото без описуПостановою від 29 липня 2020 р. № 656 Кабінет Міністрів України постановляє:

Затвердити Порядок використання у 2020 році коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою “Виплата пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у грошовій формі”, для погашення заборгованості за надані не у грошовій формі пільги та житлові субсидії населенню, що додається.

ПОРЯДОК використання у 2020 році коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою “Виплата пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у грошовій формі”, для погашення заборгованості за надані не у грошовій формі пільги та житлові субсидії населенню

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2020 році коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою “Виплата пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у грошовій формі” (далі — бюджетні кошти), для погашення заборгованості за надані не у грошовій формі пільги та житлові субсидії населенню.

2. Бюджетні кошти спрямовуються на погашення кредиторської заборгованості за субвенцією з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), управління багатоквартирним будинком, поводження з побутовими відходами (вивезення побутових відходів) та вивезення рідких нечистот, внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку води та теплової енергії, абонентського обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами (далі — кредиторська заборгованість), що виникла станом на 1 січня 2020 року.

3. Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем є Мінсоцполітики.

Розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня є:

структурні підрозділи з питань соціального захисту населення обласних, Київської міської держадміністрацій (далі — регіональні органи соціального захисту населення);

структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад (далі — структурні підрозділи з питань соціального захисту населення).

4. Погашенню за рахунок бюджетних коштів підлягає кредиторська заборгованість, що виникла станом на 1 січня 2020 р., яка відображена органами Казначейства у річній бюджетній звітності про виконання місцевих бюджетів за формою № 7 мб “Звіт про бюджетну заборгованість”, затвердженій наказом Мінфіну від 17 січня 2018 р. № 12.

5. Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення оновлюють акти звіряння розрахунків за надані пільги та житлові субсидії на оплату житлово-комунальних послуг з виконавцями послуг і звіряють їх із даними органів Казначейства щодо відповідності обсягам кредиторської заборгованості, відображеної у звіті, зазначеному у пункті 4 цього Порядку.

Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення формують і подають до 1 вересня регіональним органам соціального захисту населення заявки щодо потреби в коштах для погашення кредиторської заборгованості.

6. Регіональні органи соціального захисту населення узагальнюють отримані від структурних підрозділів з питань соціального захисту населення заявки та не пізніше ніж через три робочих дні після їх надходження подають Мінсоцполітики узагальнені заявки в розрізі адміністративно-територіальних одиниць.

7. Мінсоцполітики протягом семи робочих днів після надходження узагальнених заявок щодо потреби в коштах на погашення кредиторської заборгованості перераховує відповідні кошти на рахунки регіональних органів соціального захисту населення, відкриті в Казначействі.

8. Регіональні органи соціального захисту населення не пізніше ніж наступного робочого дня після отримання коштів від Мінсоцполітики перераховують кошти на рахунки структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, відкриті в органах Казначейства.

9. Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення протягом двох робочих днів після надходження коштів на їх рахунки перераховують відповідні кошти на відкриті в банківських установах поточні рахунки виконавців житлово-комунальних послуг, об’єднань співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельних (житлових) кооперативів, щодо яких мають непогашені бюджетні зобов’язання за надані пільги та житлові субсидії населенню станом на 1 січня 2020 року.

10. Ведення бухгалтерського обліку, відкриття рахунків, реєстрація, облік бюджетних зобов’язань в органах Казначейства та операції, пов’язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються в установленому законодавством порядку.

11. Складення і подання фінансової та бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора