Пошук

Засідання виконавчого комітету Яготинської міської ради

Дата: 18.01.2017 17:16
Кількість переглядів: 760

18 січня відбулось засідання виконавчого комітету Яготинської міської ради під головуванням виконувача обов’язків міського голови С.О. Овчаренка. 

Одне з основних питань, що розглядалося на засіданні було питання встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, що обслуговуються Яготинською житлово-експлуатаційною конторою». 

Начальник комунального підприємства «Яготинська ЖЕК» О.В. Білаш зазначив, що відповідно до діючого на сьогоднішній день законодавства, а саме постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово - комунальні послуги» тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій повинні бути розраховані по кожному будинку окремо, в залежності від технічного стану будинку, оснащення його інженерним устаткуванням, розміру прибудинкової території. 

Тариф на прибирання прибудинкової території становить 0,99 грн. за 1м.кв. загальної площі будинку. Діючий до 01.09.2014 тариф на цю послугу, для всіх будинків, складає 0,74 грн. 

Тариф на вивезення твердих побутових і негабаритних відходів розраховано згідно наказу від 22.03.2010 № 75 Міністерства з питань житлово-комунального господарства України «Про затвердження Рекомендованих норм надання послуг з вивезення побутових відходів» в якому визначена норма твердих побутових відходів на одну людину в місяць, яка становить 0,133 м. куб. та відповідно кількості жителів багатоквартирних будинків, яка на даний час складає 5323 чоловік. Тариф становить 0,37 грн. 

Послуга з обслуговування димовентиляційних каналів розрахована згідно норми затвердженої наказом Державного комітету України по житлово-комунальному господарству на одного пічника в кількості 5000 штук та фактичної кількості ДВК в наявності на 31.12.2016 5986 штук. Тариф становить 0,06 грн. 

Основою тарифу на технічне обслуговування ліфтів є вартість обслуговування базового ліфта, яка склала 2015 році в середньому 520 грн. Даний розмір підтверджений висновками Державної інспекції з контролю за цінами від 2008 року. В новому розрахунковому тарифі вартість обслуговування базового ліфта не змінився і становить 520 грн. По кожному будинку тариф розраховано відповідно наказу Міністерства будівництва, архітектури та житлово – комунального господарства від 09.11.2006 № 369 «Про затвердження Порядку встановлення вартості технічного обслуговування ліфтів та систем диспетчеризації» і залежить від загальної площі квартир у багатоквартирному будинку, кількості ліфтів, етажності. Таким чином, тариф на технічне обслуговування ліфтів становить від 0,27 грн. до 0,28 грн. для будинків, оснащених двома і трьома ліфтами. Середній тариф на цю послугу в діючому тарифі становить 0,27 грн. Тариф на енергопостачання ліфтів становить в середньому 0,15 грн. 

Освітлення місць загального користування, електропостачання ліфтів. У розрахунках тарифів за цими послугами взято фактичне споживання електроенергії по кожному будинку за 2015 рік за показниками приладів обліку. Крім витрат на електроенергію в тарифі на ці послуги врахована заробітна плата електромонтерів, розрахована за нормами, аналогічно попереднім послугам, вартість використаних на ремонт електроосвітлення електротоварів. Крім цього слід зазначити, що з 01.01.2017 відшкодування витрат понесених Яготинською ЖЕК за обслуговування внутрішньо-будинкових електричних мереж зі сторони ПАТ «Київобленерго» припинено внаслідок внесення змін до ПКЕЕн, та як наслідок розірвання договору про спільне використання технологічних мереж. Середній тарифі на освітлення місць загального користування 0,23 грн. 

До обов'язкових тарифів віднесено послугу з технічного обслуговування та поточного ремонту конструктивних елементів будинків та підготовки житлового фонду до сезонної експлуатації. Включення даної послуги обумовлена необхідністю термінового виконання робіт з утримання та дрібним ремонтам будівельних конструкцій будинків (ремонт козирків, входів в під'їзд, прикрилечних сходів, технічних пристроїв будинку), елементів зовнішнього прибудинкового благоустрою (лавок тощо). Розрахунок зроблений виходячи з кошторисної вартості робіт. Тариф становить 0,30 грн. 

До тарифу включено послугу по утриманню аварійно диспетчерської служби. Включення даної послуги обумовлене необхідністю термінового виконання робіт, які виникли внаслідок непередбачених ситуацій і потребують негайного виконання в неробочий час (вихідні дні тощо). Розрахунок зроблений відповідно до вимог п. 12-18 постанови Кабінету Міністрів України від 01.11.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги». Таким чином, тариф на послугу по утриманню аварійної бригади становить 0,19 грн. в загальному діючому тарифі. 
В середньому плата за 1 м2 загальної площі квартири зросте на 36,04% або ж на 74 коп. 

В зв'язку зі зміною ціни на природний газ з 01.01.2017 згідно додаткових угод з НАК «Нафтогаз України», на підставі подання КПТМ «Яготинтепломережа», виконавчий комітет Яготинської міської ради погодив скориговану вартість 1 Гкал на послуги КПТМ «Яготинтепломережа» з централізованого опалення з врахуванням ПДВ в розмірі: 1935,88 грн. для другої категорії споживачів – бюджетних установ та 2436,70 грн. для третьої категорії споживачів, інших споживачів. 

Тож, з 01 січня 2017 року вартість 1 Гкал на послуги КПТМ «Яготинтепломережа» з централізованого опалення з врахуванням ПДВ зменшиться в розмірі на 463,84 грн. для другої категорії споживачів – бюджетних установ та на 36,90 грн. для третьої категорії споживачів, інших споживачів. 

В ході засідання були схвалені річні фінансові плани комунального підприємства Яготинської міської ради «Комунальник» та комунального підприємства «Редакція газети «Яготин – місто моє» на 2017 рік.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора