Засідання позачергової сорок першої сесії Яготинської міської ради

Дата: 25.10.2018 16:46
Кількість переглядів: 564

Фото без опису25 жовтня у залі засідань міської ради відбулось засідання позачергової сорок першої сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н.М. Дзюби.

У сесії взяли участь: керівний склад Яготинської міської ради, член виконавчого комітету міської ради В.І. Бабак, керівник комунального підприємства міської ради «Комунальник» А.В. Стріха та представники засобів масової інформації.

На початку засідання були внесені зміни до рішення Яготинської міської ради від 21.12.2017 №1199-29-VII «Про міський бюджет м. Яготина на 2018 рік» за рахунок перерозподілу видатків, відповідно до п. 8 ст. 78 Бюджетного кодексу України. Зокрема, забезпечено видатки по підвезенню дітей до НВК № 2 через залізничні колії, належну організацію роботи по призначенню субсидій на оплати житлово-комунальних послуг, з метою забезпечення кожного заявника, що зареєстрований в м. Яготині, бланком заяви про надання житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб. Для забезпечення заходів було збільшено видатки бюджету по кошторису інших заходів соціального захисту населення на 10 тис. грн., за рахунок зменшення видатків компенсаційних виплат на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремих категорій громадян, решта потреби забезпечиться за рахунок кошторису на соціальний захист.

Для забезпечення повного розрахунку, за виконані роботи по капітальному ремонту частини території пішохідної зони по вул. Незалежності, виділено 278787 грн. за рахунок зменшення видатків по загальному фонду та передачу їх до спеціального фонду міського бюджету, по кошторису витрат на органи управління в сумі 210787 грн., по кошторису на утримання стадіону «Колос» 68 тис. грн. Додатково було забезпечено видатки для розрахунку за санітарно-технічний модуль, шляхом перенесення видатків із загального фонду кошторису КП «Комунальник» на суму 88128 грн. на спеціальний фонд.

Оскільки КПТМ «Яготинтепломережа» надає місту послуги з теплопостачання централізованого опалення депутати прийняли рішення про звернення до Яготинської районної ради та Яготинської районної державної адміністрації з клопотанням щодо прийняття до спільної власності територіальної громади сіл та міста Яготинського району об’єкту нерухомого майна - приміщення котельні по вул. Черняховського, 1-а, що перебуває на балансі комунального підприємства Яготинської міської ради «Яготинська житлово-експлуатаційна контора».

З метою підтримки окремих категорій населення міст Яготин, які потребують отримання житлових субсидій були внесені зміни до Положення про порядок надання матеріальної допомоги мешканцям міста Яготина, які опинилися в складних життєвих обставинах, в частині забезпечення замовлення та виготовлення бланків Яготинською міською радою, зокрема заяв про надання житлової субсидії та декларацій про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням субсидії.

Надалі депутати внесли зміни до складу постійної депутатської комісії Яготинської міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів та інвестування, зокрема припинили повноваження Смаглія І.М., як голови комісії та призначили Малюгу О.В. головою комісії.

В черговий раз, було розглянуто проект рішення про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Яготинської міської ради. Зазначений проект рішення депутати не підтримали, оскільки це питання розглядається в парламенті України.

Додатково були розглянуті депутатські запити І.М. Смаглія та земельні питання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора