Конкурс на розміщення у 2021 році тимчасово вільних коштів

Дата: 26.02.2021 15:15
Кількість переглядів: 1491

Фото без описуКонкурсна комісія з визначення банку для розміщення тимчасово вільних коштів бюджету Яготинської міської територіальної громади на депозитних рахунках (далі-Комісія), яка створена згідно рішення  Яготинської міської ради від 25.02.2021 № 205-06-VIII «Про розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитному рахунку в установі банку» повідомляє, що на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 12.01.2011 №6 «Про  затвердження Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках» (далі-Порядок), сформовано Заявку-пропозицію та надіслано її 4 банкам, які, відповідно до листа Національного банку України від 10.12.2020 №02-5/10-3177, відповідають умовам розміщення коштів місцевих бюджетів на депозиті, визначених підпунктом 6 пункту 3 Порядку, а саме: АТ “Укрексімбанк”, АТ “Ощадбанк” , АБ “Укргазбанк”, АТ КБ “ПРИВАТБАНК”.

Заявка-пропозиція

щодо розміщення у 2021 році тимчасово вільних коштів  бюджету Яготинської міської територіальної громади на вкладних (депозитних) рахунках в установі банку

Відповідно до вимог статті 16 Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 12 січня 2011 № 6 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках» (зі змінами), згідно рішення  сесії Яготинської міської ради від 25.02.2021 № 205-06-VIII «Про розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитному рахунку в установі банку» та  рішення № 206-06-VIII від 25.02.2021 «Про проведення конкурсу з визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів бюджету Яготинської міської територіальної громади на депозитному рахунку в установі банку», фінансовий відділ Яготинської міської ради запрошує Вас прийняти участь у конкурсі серед банківських установ щодо розміщення у 2021 році тимчасово вільних коштів бюджету Яготинської міської територіальної громади на депозитних рахунках в установі банку.

Для участі в конкурсі банк-претендент повинен подати комісії з визначення банку для розміщення тимчасово вільних коштів бюджету Яготинської міської територіальної громади на депозитних рахунках такі документи:

1) заявку на участь у конкурсі;

2) конкурсні пропозиції щодо розміщення тимчасово вільних коштів  бюджету на депозитних рахунках, які обов’язково включають пропозиції щодо:

  • процентної ставки;
  • термін, протягом якого банк здійснює повернення коштів на рахунок  бюджету за   письмовим зверненням вкладника;
  • не знижувального залишку на депозитному рахунку;
  • умови та періодичність сплати процентів;

3) завірені належним чином копії документів:

  • свідоцтва про державну реєстрацію банку, виданого державним реєстратором;
  • свідоцтва про державну реєстрацію банку, виданого  Національним банком України;
  • статуту банку;
  • ліцензії на право здійснення банківських операцій;
  • довідки Національного банку України, щодо відповідності банку, який приймає участь у конкурсі, умовам розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних)  рахунках у банках, визначених у підпункті 6 пункту з Порядку розміщення тимчасово вільних коштів місцевих бюджетів на вкладних (депозитних) рахунках у банках, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.01.2011 № 6 (із змінами);
  • витяг з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців, виданий банку та філії державним реєстратором.

Обов’язковими умовами при укладанні договору банківського вкладу між вкладником та банком є:

  • можливість постійного поповнення вкладу;
  • права вкладника на повернення депозиту або його частини на першу вимогу вкладника відповідно до потреби у фінансуванні видатків;
  • в разі неповернення чи несвоєчасного повернення коштів із депозитних рахунків на відповідні рахунки  бюджету, відкриті в органах Державної казначейської служби, з яких перераховувалися тимчасово вільні кошти для розміщення на депозитних рахунках, банк несе відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 1% від суми затримки (до п’яти днів) повернення вкладу. Якщо строк затримки складає більше п’яти днів, банк сплачує пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ за кожен день затримки.

Тимчасово вільні кошти можуть розміщуватись на вкладних (депозитних) рахунках у банках лише у межах поточного бюджетного періоду та повинні бути повернуті на рахунки бюджету, з яких вони перераховувалися, не пізніше ніж за 10 днів до закінчення такого бюджетного періоду.

Критеріями при визначенні банку-переможця є:

  • розмір процентної ставки за вкладом (депозитом);
  • термін повернення коштів на рахунок міського бюджету за письмовим зверненням вкладника;
  • строки перерахування до  бюджету процентів за вкладом.
  • можливість збільшення процентної ставки по депозиту;
  • позитивний досвід спільної роботи.

Переможцем конкурсу визначається банк, який за інших рівних умов запропонував найвищу процентну ставку за вкладом (депозитом) на відповідний строк.

Розміщення тимчасово вільних коштів місцевого бюджету здійснюється в обсягах фактично вільних залишків коштів загального та спеціального фондів місцевого бюджету, без обмеження граничною сумою розміщення. Попередньо обсяг тимчасово вільних коштів бюджету Яготинської міської територіальної громади для розміщення на вкладних (депозитних) рахунках у банку планується в сумі 1000740 гривень .

Документи подаються у запечатаному конверті, на якому зазначається назва претендента та його адреса, з поміткою "заява на участь у конкурсі". Зворотна сторона конверта скріплюється в чотирьох місцях печаткою банку.

Пропозиції приймаються конкурсною комісією до 17 години 5 березня 2021 року за адресою: 07700, м.Яготин, вул.Незалежності, буд. 110, каб. 207, фінансовий відділ Яготинської міської ради. Контактні телефони: 5-62-62 (Пантелусь В.М.)

Засідання конкурсної комісії з визначення банку для розміщення тимчасово вільних коштів бюджету Яготинської міської територіальної громади на депозитних рахунках відбудеться 12 березня 2021 року о 10 годині за адресою: м.Яготин, вул.Незалежності, буд.110, 2-й поверх, малий зал засідань  № 216.

Конкурсна комісія має право звертатися до банків, які подали пропозиції, за роз’ясненнями та наданням додаткової інформації.

Інформація, що стосується розгляду, пояснення, оцінки та порівняння пропозицій, є конфіденційною.

До участі в конкурсі не допускаються банки, які не подали усіх документів, необхідних для участі в конкурсі.

Переможця серед банків, які надали заяву на участь у конкурсі, конкурсні пропозиції та всі необхідні документи, визначає конкурсна комісія, враховуючи критерії, зазначені в пунктах 4 та 5 заявки - пропозиції. 

Інформує фінансовий відділ Яготинської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора