01 квітня 2021 року відбулася онлайн-нарада щодо забезпечення пожежної безпеки в природних екосистемах Київської області.

Дата: 01.04.2021 15:13
Кількість переглядів: 461

Фото без опису01 квітня поточного року Голова Яготинської міської ради Наталія ДЗЮБА та завідувач Сектору з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту, взаємодії з правоохоронними органами та запобігання корупції апарату Яготинської міської ради Олександр ГОЛОВЧЕНКО взяли участь в онлайн-нараді під головуванням першого заступника голови Київської обласної державної адміністрації Дмитра НАЗАРЕНКА з питань організації роботи щодо забезпечення пожежної безпеки в природних екосистемах Київської області.

За інформацією начальника Головного управління ДСНС України у Київській області Василя СЛОБОДЯНИКА стан пожежної безпеки на території Київської області, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, викликає занепокоєння. Основними причинами виникнення пожеж стало різке сходження снігового покриву з поверхні ґрунту, випалювання сухої рослинності, порушення громадянами правил пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках, перебування в лісових масивах і на торфовищах.

Пожежі в екосистемах, на відкритих територіях можуть мати негативні наслідки не лише для навколишнього середовища, але й для людей: вогонь може перекинутися на будівлі, знищити лінії електропередач, газопроводів, лісові насадження.

З початку 2021 року в природних екосистемах Яготинської міської територіальної громади виникло 34 пожежі.

Шановні громадяни! Яготинська міська рада закликає Вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах та на відкритих територіях. У першу чергу, не випалюйте суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидайте недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку. Стежте, щоб діти не бавилися з вогнем!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора