Відбулося засідання сесії Яготинської міської ради VIII–го скликання

Дата: 29.04.2021 14:36
Кількість переглядів: 752

Фото без опису29 квітня відбулось засідання 8 сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Наталії Дзюби.

У сесії взяли участь: депутат VI, VII скликань С.Галас, член виконавчого комітету VII скликання А.Помазун, член виконавчого комітету VIII скликання М.Пуцик, керівний склад апарату та виконавчих органів Яготинської міської ради, керівники комунальних підприємствв Яготинської міської ради, представники підприємств, громадських організацій, засобів масової інформації та жителі Яготинської міської територіальної громади.

На порядок денний сесії було винесено понад 170 питань.

На початку засідання сесії депутати направили вільні залишки загального фонду, спеціального фонду бюджету Яготинської міської територіальної громади та внесли зміни до рішення Яготинської міської ради від 24.12.2020 № 60-03-VII «Про бюджет Яготинської міської територіальної громади на 2021 рік».

У ході голосування були прийняті рішення про прийняття об’єктів нерухомого майна у комунальну власність Яготинської міської ради та визначення його балансоутримувачів, а також щодо взяття на баланс Яготинської міської ради фактичних витрат понесених департаментом регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Київської обласної державної адміністрації по капітальному ремонту дорожнього покриття та передання і визначення балансоутримувачів комунального майна.

Надалі депутати затвердили положення про сектор з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту, взаємодії з правоохоронними органами та запобігання корупції апарату Яготинської міської ради у новій редакції.

Також було введено в дію печатки без зображення Державного герба України для посвідчення копій документів, які є на обліку та зберігаються в загальному відділі апарату міської ради, затверджено опис печаток адміністраторів відділу адміністрування управління (центру) надання адміністративних послуг Яготинської міської ради та перелік адміністративних послуг, які надаються через управління (центр) надання адміністративних послуг Яготинської міської ради (зі змінами) в новій редакції.

Надалі депутати утворили Молодіжну раду при Яготинській міській раді як консультативно-дорадчий орган місцевого рівня, а також затвердили її Положення, ініціативну групу, персональний склад.

З метою встановлення єдиних вимог щодо благоустрою, забезпечення чистоти і порядку на території Яготинської міської територіальної громади, підвищення відповідальності посадових осіб підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності, та громадян за стан благоустрою та санітарний стан довкілля було затверджено Правила благоустрою та утримання територій населених пунктів Яготинської міської територіальної громади Бориспільського району Київської області.

Під час розгляду питань порядку денного внесено зміни до Програми профілактики та протидії злочинності на території Яготинської міської територіальної громади «Безпечна громада» на 2021-2023 роки та Комплексної програми сектору молоді та спорту з підтримки та розвитку молоді Яготинської міської ради «Молодь Яготинщини» на 2021 рік.

Не оминули увагою і Програми з організації та проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру на 2021-2025 роки на території  Яготинської міської територіальної громади та Програми компенсації за надані послуги зв’язку пільговій категорії громадян (жителів Яготинської міської територіальної громади) на 2021-2022 роки».

З метою ефективного використання земель Яготинської територіальної громади внесено зміни до Методики розрахунку орендної плати за майно територіальної громади Яготинської міської ради та пропорції її розподілу, затвердженої рішенням Яготинської міської ради від 25.02.2021 № 374-06-VIIІ «Про затвердження Методики розрахунку орендної плати за комунальне майно територіальної громади Яготинської міської ради» та зміни до рішення Яготинської міської ради від 25 лютого 2021 року № 225-06-VIIІ «Про утворення робочої групи з питань перевірки законності використання земель сільськогосподарського призначення на території Яготинської територіальної громади».

У подальшій роботі сесії міської ради депутати проголосували за звернення до Регіонального відділення Фонду державного майна по Київській, Черкаській та Чернігівській областях щодо безоплатної передачі із державної до комунальної власності територіальної громади Яготинської міської ради державного майна, яке не увійшло до статутних капіталів господарських товариств.

Традиційно було розглянуто ряд земельних питань та прийняті відповідні рішення.

Також, народні обранці VIII скликання, додатково у ході голосування включили до порядку денного питання та вирішили затвердити статут комунального підприємства Яготинської міської ради «Кирильське» в новій редакції та внести зміни до рішення Яготинської міської ради від 26.11.2020 № 34-01-VIII «Про утворення виконавчого комітету Яготинської міської ради восьмого скликання.

Наостанок, управлінці проголосували за пропозицію депутата Івана Шулли про утворення комісії, щодо розгляду пріоритетності ремонту доріг територіальної громади Яготинської міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора