Нарада зі священнослужителями

Дата: 30.04.2021 12:36
Кількість переглядів: 439

Фото без опису30.04.2021 відбулася нарада під головуванням міського голови Наталії Дзюби з благочинними церков громади та головними лікарями, щодо заходів спрямованих на недопущення поширення інфікування громадян корона вірусною інфекцією COVID-19 під час Великодніх богослужінь.

"Вже другий рік поспіль свята відбуваються в умовах пандемії, тому ми разом з вами маємо зробимо все можливе, щоб запобігти нових спалахів хвороби на території Яготинської міської громади в наслідку ймовірних масових скупчень під час святкових богослужінь", - зауважила міський голова.

Враховуючи епідеміологічну ситуацію в громаді, головними лікарями наголошено на необхідності дотримання офіційно запроваджених Урядом України правил карантину та розроблених рекомендацій Міністерством охорони здоров’я України щодо святкування Великодня.

Наталія Дзюба звернулася до духовенства з проханням поставитись з розумінням до карантинних обмежень в умовах епідемії та максимально дотримуватися правового режиму, а також проводити профілактичні, протиепідемічні заходи під час святкування Великодніх свят та поминального тижня. Наголошено на необхідності максимально обмежити велике скупчення людей, по-можливості розтягнути у часі обряд освячення, забезпечити прихожан засобами індивідуального захисту, дотримуватись безпечної відстані тощо. Також запропонувала розглянути можливі альтернативні варіанти проведення святкових богослужінь (наприклад транслювати богослужіння онлайн тощо).

Лише спільними зусиллями та системною працею ми зможемо зупинити поширення небезпечного вірусу, гарантуючи для всіх віросповідну свободу та створюючи умови, аби суспільство у якнайкоротшому часі повернулося до усталеного та звичного ритму життя.

Учасники наради домовились спільно зробити все можливе щоб не допустити спалаху захворюваності у результаті інфікування коронавірусною інфекцією COVID-19.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора