Пошук

Обережно спека!

Дата: 20.07.2021 17:51
Кількість переглядів: 198

Літо – довгоочікувана пора року, період відпусток та відпочинку на природі. Однак бажане сонце є небезпечним і може привести до різкого погіршення здоров’я. Це пов’язано з перегріванням організму. Особливо обережними слід бути людям, які мають патологію серцево-судинної системи. Існує прямий зв’язок між спекою та серцево-судинними захворюваннями: у період спеки частіше стаються інфаркти, інсульти, відбувається загострення ішемічної хвороби серця, гіпертонічної хвороби. Це пов’язано з тим, що організм втрачає багато рідини та мінеральних солей - калію, магнію тощо, відбувається згущення крові, збільшується ризик утворення тромбів. Також варто оберігатися літнім людям, хронічним хворим та дітям.

При підвищенні температури навколишнього середовища, високої вологості повітря, тривалому перебуванні на сонці порушуються процеси терморегуляції людини, що призводить до перегрівання організму. Перші симптоми перегрівання – волога почервоніла шкіра, слабкість, млявість, сонливість, головний біль, спрага, збільшення частоти пульсу і дихання. Якщо терміново не вжити заходів, може підвищитися температура, з’явитися нудота і блювота, можлива непритомність.

Кілька порад для спекотних днів:

- залишайтесь у прохолоді вдома, в офісі або в публічному охолодженому приміщенні та обмежте перебування на вулиці в спекотні дні;

- носіть легкий одяг світлих кольорів, а під час засмаги користуйтесь сонцезахисними засобами;

- уникайте гарячої та важкої їжі;

- уменшіть фізичні навантаження;

- не чекайте відчуття спраги: пийте багато рідини кімнатної температури, а від солодких або алкогольних напоїв в такі дні краще взагалі відмовитись.

Важливо! Якщо Ви відчуваєте себе погано під час спекотних днів, не нехтуйте самопочуттям та не випробовуйте власне здоров’я на міцність! Краще зверніться до свого сімейного лікаря. Бережіть себе!

 

Сектор з питань НС, ЦЗ, взаємодії з

правоохоронними органами та запобігання

корупції апарату Яготинської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора