Освітній простір для міграційних партнерів

Дата: 08.10.2021 10:25
Кількість переглядів: 779

Фото без опису07 жовтня міський голова Наталія Дзюба разом із заступником Оленою Фединою, за ініціативи директора Пункту тимчасового розміщення біженців у м. Яготині Тетяни Бєльченко та за участі представників та координаторів проекту MIEUX+ провели робочу зустріч з метою вивчення питань перебування на території нашої громади переселенців та можливості розробки спільних програм для покращення соціального розвитку.

Робоча нарада розпочалася із знайомства з делегацією у складі менеджера Міністерства внутнішніх справ Італійської республіки П'єтро Вульпіані, представника Міністерства з питань сім'ї, праці та соціальної політики Республіки Польща Пауліни Бабіс, директора Центру розміщення біженців Литовсько Республіки Беатріче Бернотьєне, координаторів  проекту MIEUX+ Альфреда Вогера і Анни Меленчук та представника міграційної служби Івана Рибалко.

Основною метою та завданням круглого столу були питання розгляду розвитку міграційної співпраці та обмін досвідом і знаннями. MIEUX є партнерським експертним механізмом співробітництва, який надає підтримку державам-партнерам і регіональним організаціям з метою поліпшення управління міграцією та мобільністю шляхом надання швидкої, індивідуалізованої експертизи за запитом. Це спільна ініціатива, фінансована Європейським Союзом (ЄС) і реалізована Міжнародним центром з розвитку міграційної політики (ICMPD).

Загалом, учасники заходу висловили сподівання, що найближчим часом  будуть створені програми, які дозволять розвивати мігрантів та інших вразливих груп іноземних громадян у відповідності до законодавства, високо оцінили існуючу співпрацю, а також домовилися продовжувати спільну роботу, спрямовану на вирішення проблемних питань у міграційній сфері. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора