Стихійна торгівля стає потенційно небезпечною для споживачів

Дата: 11.10.2021 18:32
Кількість переглядів: 379

Фото без описуНа вулицях, площах, у дворах,  скверах, поблизу автомобільних доріг та інших невстановлених місцях міста Яготина та населених пунктів Яготинської громади,  як і в інших населених пунктах України, розгорнулася ціла мережа несанкціонованого збуту городини, м’ясних і молочних продуктів, риби тощо. 

Попри те, що придбані з рук продукти харчування не відповідають санітарним нормам, люди часто ігнорують ці застереження, вважаючи, що такі продукти дешевші і свіжіші, від господаря, а не від перекупників, та й заощаджується час на відвідини ринку, супермаркету чи магазину.

Тому сектор торгівлі, підтримки підприємництва та реклами апарату Яготинської міської ради ще раз наголошує та застерігає жителів міста та громади, що  стихійна торгівля – потенційна небезпека для споживача. Продукти харчування, які безконтрольно реалізують несумлінні підприємці або приватні особи з рук, не пройшли лабораторний контроль, не мають відповідного маркування, не упаковані належним чином.

Отже, їх споживання може спричинити небезпечні гострі кишкові інфекції. Позиватися ж до суду за шкоду, заподіяну здоров’ю, підстав не буде – відповідача немає. Тому, найефективніший спосіб боротьби зі стихійною торгівлею – не купувати продуктів харчування у невстановлених місцях.

Шановні жителі міста та громади! Купуйте продукти харчування лише в закладах торгівлі, в яких створені відповідні умови для їх реалізації. Бережіть своє здоров’я та здоров’я своїх рідних!

За інформацією сектору торгівлі, підтримки підприємництва та реклами апарату міської  ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора