Засідання сесії Яготинської міської ради VIII скликання

Дата: 23.12.2021 16:50
Кількість переглядів: 1183

Фото без опису23 грудня відбулось засідання позачергової 23 сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Наталії Дзюби.

У сесії взяли участь: члени виконавчого комітету міської ради, керівний склад апарату та виконавчих органів Яготинської міської ради, керівники комунальних підприємств Яготинської міської ради, представники громадських організацій, засобів масової інформації та жителі громади.

На початку засідання депутати затвердили місцевий бюджет Яготинської міської територіальної громади на 2022 рік.

«Формування бюджету Яготинської міської територіальної громади на 2022 рік здійснювалось відповідно до вимог чинного Бюджетного кодексу України, прогнозних показників економічного і соціального розвитку, Податкового кодексу України, інших нормативно-правових актів та на підставі проєкту Закону України «Про державний бюджет України на 2022 рік», - наголосила начальник фінансового відділу Яготинської міської ради Валентина Пантелусь. - Власні надходження загального та спеціального фонду (в т.ч. плата за послуги, що надаються бюджетними установами) до бюджету Яготинської міської територіальної громади на 2022 рік обраховані в сумі 246 480,8 тис. грн, що становить 106,3 % до очікуваних надходжень 2021 року».

Слід зазначити, що обсяг трансфертів до бюджету Яготинської міської територіальної громади на 2022 рік визначено у розмірі 100 114,7 тис. грн. в тому числі:

-  освітня субвенція 94 991,2 тис. грн;

-  дотація на утримання закладів освіти та охорони здоров’я - 1 765.0 тис. грн;

- субвенція на пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи - 1 406,5 тис. грн;

- субвенція на здійснення переданих видатків у сфері освіти  за рахунок коштів освітньої субвенції -1 952,0 тис. грн.

«Бюджет є збалансованим за доходами та видатками. Загальний обсяг доходів бюджету на 2022 рік складає 346 595,5 тис. грн, а видатків - 346 595,5 тис. грн, - проінформувала Валентина Пантелусь. - Профіцит загального фонду - 3 425,6 тис. грн, напрямком використання якого визначено передачу коштів із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду). Дефіцит спеціального фонду - 3 425,6тис. грн, джерелом покриття якого визначено надходження коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду)».

Надалі народні обранці внесли зміни до рішення  Яготинської міської ради від 24.12.2020 №60-03-VIII «Про бюджет Яготинської міської територіальної громади на 2021 рік».

З метою збереження історичної спадщини, реалізації права територіальної громади мати власну символіку було затверджено Герб та Прапор Яготинської міської територіальної громади.

«Беручи до уваги методичні рекомендації з питань геральдики та прапорництва областей, районів, районів у містах та територіальних громад міст, селищ і сіл (територіальні та муніципальні символи) відбулось засідання комісії по визначенню переможців конкурсу на створення офіційної символіки Яготинської міської територіальної громади. Дуже приємно, що до її створення долучилось багато мешканців нашої громади. За результатами засідання члени комісії визначили кращу роботу на створення офіційної символіки Яготинської громади», - зауважив перший заступник міського голови Олександр Кудрявський.

Тож, Герб виконаний у вигляді щита; полотнище щита складається з малинового та синього полів; білий лицарський хрест на малиновому тлі – давній символ запорозького козацтва, захисників українського народу, його культури та віри від ворогів; зображення Свято-Троїцького Собору є символом духовності краю; 19 калинових листків – символізує 18 старостинських округів та місто Яготин, що об'єдналися в одну громаду; заокруглена основа синього кольору з хвилями – стилістичне зображення водойм громади та річки Супій, що з давніх-давен омиває землі нашого краю.

Синьо-малиновий Прапор з елементами золотавого кольору; синій колір, як елемент Державного прапору, символізує водні багатства Яготинської міської територіальної громади, що розміщене на березі найбільшого на Київщині озера Супій – гордості та окраси міста; малиновий колір – колір козацьких перемог, мужності, хоробрості, любові до рідного краю та пролитої крові в боротьбі за його незалежність; білий лицарський Хрест – символ (печатка) Яготинської козацької сотні Переяслівського полку; жовтий (золотавий) колір – символ сонця, пшениці, тепла, один з кольорів Державного прапору України.

Також, депутати затвердили Перспективний план роботи Яготинської міської ради на 2022 рік.

«Перспективний план роботи Яготинської міської ради на 2022 рік складається з 6 розділів: розгляд питань на засіданнях сесій міської ради, постійних комісій, виконавчого комітету, апаратних нарадах при міському голові, дорадчих органів; видання розпоряджень Яготинської міської ради, загальнодержавні та міські заходи», - зауважив керуючий справами виконавчого комітету Володимир Галицький.

В ході засідання було погоджено структуру та загальну чисельність працівників виконавчих органів та комунальних підприємств Яготинської міської ради на 2022 рік: служби у справах дітей та сім’ї Яготинської міської ради, Центру соціальних служб міської ради, «Комунальник», «Ритуал», «Міськсвітло», «Яготинська ЖЕК», «Яготинське ВУ ВКГ», «Яготинтепломережа», «Кирильське», «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги», Яготинського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), Яготинського міського трудового архіву.

З метою втілення засад реалізації прав, свобод і законних інтересів суб’єктів звернення у сфері соціального захисту населення та покращення організації надання соціальних послуг особам, які перебувають у складних життєвих обставинах депутати прийняли рішення про створення юридичної особи: Відділу з питань праці та соціального захисту населення Яготинської міської ради.

Крім того, з метою належного утримання спортивної інфраструктури Яготинської міської територіальної громади було створено юридичну особу – стадіон «Колос» Яготинської міської ради.

Надалі, депутати затвердили Положення:

  • про відділ з питань землекористування, комунальної власності та агропромислового розвитку апарату Яготинської міської ради;
  • про відділ з питань містобудування та архітектури апарату Яготинської міської ради;
  • про сектор з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, мобілізаційної та правоохоронної діяльності апарату Яготинської міської ради;
  • про відділ соціально-економічного розвитку, інвестицій та енергоефективності апарату Яготинської міської ради;
  • про службу у справах дітей та сім’ї Яготинської міської ради;
  • про Центр соціальних служб Яготинської міської ради;
  • Яготинського міського територіального центру соціального обслуговування  (надання соціальних послуг).

Слід зазначити, що в ході засідання депутати розглянули ряд освітніх питань.

Так, було внесено зміни до додатку 6 (Мережа закладів загальної середньої освіти Яготинської міської ради, де організовано індивідуальне навчання учнів на 2021-2022 навчальний рік), затвердженого рішенням  Яготинської міської ради від 16.09.2021 № 2031-16-VІІІ «Про затвердження фактичної мережі закладів освіти Яготинської міської ради на 2021-2022 навчальний рік».

Дане рішення приймається з метою  надання освітніх послуг відповідно до потреб дитини та у формі, яка найбільше відповідає стану дитини та її індивідуальним можливостям, дозволити організувати педагогічний патронаж для здобувачів (відповідно до висновку лікарсько-консультаційної комісії  охорони здоров’я або медичного висновку про стан здоров’я дитини за формою, затвердженою Міністерством охорони здоров’я України).

З метою забезпечення учнів закладів загальної середньої та вихованців закладів дошкільної освіти харчуванням депутатами було прийнято рішення про організацію дітей харчуванням в навчальних закладах у 2022 році. Дане рішення забезпечить соціальний захист учнів 1-11 класів закладів загальної середньої освіти, вихованців закладів дошкільної освіти, дітей пільгових категорій, дітей батьки, яких є учасниками антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, які відвідують заклади освіти, поліпшить показник здоров’я дітей (зниження захворюваності системи травлення, тощо), що безпосередньо залежить від якості їх харчування.

Надалі, народні обранці затвердили Програми:

  • «Питна вода Яготинщини на 2022-2026 роки»;
  • відшкодування різниці в тарифах на послуги централізованого теплопостачання для 1 групи споживачів (населення) Яготинської міської територіальної громади на 2022 рік;

Слід наголосити, що згідно листа департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності  Київської ОДА та  п. 2 Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії в опалювальному періоді 2021/2022 рр. від 30.09.2021 до кінця опалювального періоду 2021/2022 рр.  застосовуватимуться до населення тарифи на рівні опалювального періоду 2020/2021 рр. Відшкодування різниці підприємству теплових мереж, що виникатиме між розміром економічно обґрунтованого тарифу та тарифу, що застосовуватиметься до населення в опалювальному періоді 2021/2022 рр. здійснюватиметься за рахунок коштів місцевого бюджету.

  • протидії захворюванню на туберкульоз, ВІЛ/СНІД  інфекції та вірусні гепатити на 2022 рік.

У процесі сесії було підбито підсумки роботи Яготинського центру професійного розвитку педагогічних працівників Яготинської міської ради за 2021 рік. Провідною ідеєю Центру – створення умов для розвитку творчої ініціативи та академічної свободи педагогів в пошуках нових форм і методів педагогічної діяльності для надання якісних освітніх послуг.

Крім того, депутати прийняли рішення про передачу комунального майна відповідно до Актів приймання-передачі.

Також, було внесено зміни до Переліків першого та другого типу об'єктів комунальної власності територіальної громади Яготинської міської ради, затверджених рішенням Яготинської міської ради від 25.02.2021 № 377-06-VIII «Про затвердження Переліку першого та другого типу об'єктів комунальної власності територіальної громади Яготинської міської ради, що підлягають передачі в оренду».

З метою більш ефективного виконання завдань і функцій місцевого самоврядування, сприяння місцевому і регіональному розвитку, захисту прав та інтересів територіальної громади було прийнято рішення про вступ до Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціації об’єднаних територіальних громад»

«Сильне та ефективне партнерство об’єднаних територіальних громад – це  невід’ємна складова становлення міцного, спроможного та  самодостатнього місцевого самоврядування. Також, Асоціація ОТГ - це платформа, на якій вибудовуються компромісні рішення між політикою держави і потребами громад задля виваженого реформування територіальної організації влади», - зауважив керуючий справами виконавчого комітету Володимир Галицький.

Традиційно під час сесії депутати розглянули і ряд земельних питань.

Що стосується дотримання норм Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» під час засідання було внесено зміни до плану діяльності Яготинської міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2022 рік, затвердженого рішенням Яготинської міської ради від 09.12.2021 № 2736-21-VIII.

Слід наголосити, що під час голосування було прийнято рішення про звернення депутатів Яготинської міської ради VIII скликання до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Асоціації міст України та Асоціації об'єднаних територіальних громад, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо недопущення підняття тарифу на газопостачання та плати за розподіл та доставку природного газу,


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора