Урочисте покладання квітів з нагоди Дня Соборності України

Дата: 21.01.2022 15:36
Кількість переглядів: 1030

Фото без описуСьогодні, 21 січня, на передодні Дня Соборності України відбулися заходи з нагоди святкування, біля пам'ятника Тараса Шевченка, який розташований на території Яготинського НВК "Спеціалізована школа - загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 3".

У заході взяли участь перший заступник міського голови Олександр Кудрявський, керівний склад апарату міської ради, працівники структурних підрозділів та комунальних підприємств, вчителі і діти загальноосвітньої школи № 3, представники громадських організацій та засобів масової інформації.

Саме цього дня, 103 роки тому, було проголошено Акт Злуки – акт про об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину незалежну державу.

Під час заходу присутні вшанували хвилиною мовчання Героїв України, воїнів, борців, патріотів – усіх тих, хто ціною власного життя здобував право прийдешніх поколінь на свободу та цілісність нашої держави.

Завершився захід покладанням квітів до пам'ятника великого Кобзаря, творчість якого пронизана самовідданою любов’ю до своєї Батьківщини, до свого народу. Це свято нагадує нам, що у нас єдина держава і ми – єдиний народ!

Національна єдність є не тільки базовою цінністю громадян країни, а й обов’язковою передумовою успішного спротиву зовнішній агресії. Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань.

Ми всі різні, але нас об’єднують спільні цінності, спільні ідеали та стремління. Ми – велика міцна родина всіх громадян України. Від заходу до сходу, від півночі до півдня – Україна неподільна соборна і єдина!

Це свято повинно  нагадати нам, що у нас єдина держава і ми – єдиний народ! Пишаймося, що ми українці!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора