Пошук

ЯК ПІДПИСАТИ ДЕКЛАРАЦІЮ ДИТИНІ? ВІДПОВІДІ НА ПОШИРЕНІ ПИТАННЯ ПРО ВИБІР ЛІКАРЯ ДЛЯ ДИТИНИ

Дата: 19.04.2018 17:10
Кількість переглядів: 633

Національна кампанія «Лікар для кожної сім’ї» триває. Сьогодні розказуємо, як підписати декларацію про вибір лікаря дитині: які документи потрібні, хто має підписувати, яких лікарів можна обрати, чи мають дитина і батьки обслуговуватись в одному закладі і чи буде лікар виїжджати на виклики до дитини додому.

Як підписати декларацію дитині?

За дітей до 14 років декларацію з лікарем підписують батьки. Це може зробити один із батьків – присутність всієї родини не обов’язкова. Тато або мама мають взяти з собою свої документи (паспорт, ІПН), свідоцтво про народження дитини і мобільний телефон. Якщо дитині уже виповнилося 14 років і вона отримала паспорт, то підписати декларацію з вибраним лікарем вона може самостійно.

До якого віку дитину обслуговує педіатр?

Педіатр може обслуговувати дітей до 18 років. З 18 років потрібно буде підписати декларацію з сімейним лікарем або терапевтом.

Чи мають дитина і батьки обслуговуватися в одному закладі чи в одного сімейного лікаря?

І дорослі, і діти можуть обрати ті заклади і тих лікарів, у яких вони хочуть обслуговуватися. Якщо вам подобається певний педіатр і ви хочете, щоби саме він став лікарем вашої дитини – ви можете підписати декларацію з ним, а для себе знайти сімейного лікаря чи терапевта в будь-якому іншому закладі. Або, якщо вам зручніше, щоби і ви, і діти ходили до одного фахівця в одному закладі – підпишіть декларацію для всіх у одного сімейного лікаря. Чи записуватися всім до одного лікаря в одному закладі, чи до різних у різних закладах – вибір лише за вами.

 Чи буде лікар приїжджати на виклики до дитини додому?

Так, виклик додому сімейного лікаря, терапевта та педіатра входить до переліку послуг, які надаються на первинній ланці. Тож педіатр чи сімейний лікар, який обслуговує дитину, зможе приїхати, якщо це буде потрібно.

Відповіді на інші поширені питання про вибір лікаря.

Чому для підписання декларації бланки не потрібні

Чи можна підписати декларації з кількома лікарями

Як обрати лікаря, якщо немає паспорта

Що робити, якщо у медзакладі відмовили у підписанні декларації

Інформація Київської обласної державної адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора