Уряд затвердив типові положення про молодіжні консультативно-дорадчі органи

Дата: 17.01.2019 17:22
Кількість переглядів: 529

Фото без опису14 січня Уряд затвердив Постанову «Про затвердження типових положень про молодіжні консультативно-дорадчі органи». Зокрема, Типове положення про молодіжний консультативно-дорадчий орган регіонального рівня та Типове положення про молодіжний консультативно-дорадчий орган місцевого рівня.

Затвердження таких типових положень дає можливість уніфікувати ради по всій країні та активізувати рух створення молодіжних консультаційно-дорадчих органів в Україні, що посилить участь молоді у прийнятті рішень на місцях. За задумом авторів, ці документи можуть бути адаптовані для кожної громади, адже несуть у собі лише рекомендацію щодо формування ради, її роботи та позиції.

Довідково. Молодіжна рада – це консультативно-дорадчий орган, який утворюється при органах місцевого самоврядування із представників молоді для консультування, розробки та реалізації молодіжної політики на місцях.

За інформацією проекту «Молодіжні ради України», нині таких консультативних органів молоді в Україні налічується уже понад 80. Усі вони мають різні положення, різну структуру та потенціал. Частина рад створена при конкретних особах (міські голови, голови ОДА), частина при виконавчих органах міських рад (управління молоді, департаменти сім’ї, молоді та спорту). Така різноманітність часто призводить до того, що ради між собою не співпрацюють і по суті є різними органами за своїми положеннями.

За інформацією офіційного веб-сайту Асоціація міст України

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора