На порядку денному питання: виділення коштів для ремонту пішохідного мосту в місті Яготині над залізничними коліями

Дата: 30.08.2018 18:17
Кількість переглядів: 522

Фото без опису30 серпня у залі засідань міської ради відбулось засідання позачергової тридцять сьомої сесії Яготинської міської ради під головуванням міського голови Н.М. Дзюби.

Під час засідання позачергової тридцять сьомої сесії Яготинської міської ради VII скликання було внесено зміни до рішення Яготинської міської ради від 21.12.2017 № 1199-29-VII «Про міський бюджет м. Яготина на 2018 рік» шляхом перерозподілу видатків, зокрема для ремонту пішохідного мосту в сумі 321565 грн.

Тож стосовно ремонту пішохідного мосту в місті Яготині над залізничними коліями, який належав ДП «Яготинський цукровий завод" та сполучає вулиці Вокзальна і Привокзальна перший заступник міського голови С.О. Овчаренко наголосив, що в лютому 2018 року було здійснено робочу поїздку до ДП «Державній дорожній науково-дослідний  інститут імені М.П. Шульгіна», який є базою дорожньої галузі, спільно з керівником КП «Комунальник» А.В. Стріхою та начальником відділу з питань юридичного забезпечення та земельних відносин апарату міської ради О.М. Кудрявським. 

За результатами обговорень було укладено договір з ДП «Державній дорожній науково-дослідний  інститут імені М.П. Шульгіна» про надання послуг з технічного огляду, геологічних досліджень та подальшої паспортизації мосту, який зумовлено необхідністю визначення фактичного стану мосту після тривалої експлуатації.

Відповідно до технічного завдання, затвердженого Замовником, програма обстеження включала виконання таких робіт:

- визначення фактичного експлуатаційного стану несучих конструкцій мосту та підходів, виявлення дефектів, що накопичились за період експлуатації, визначення вантажопідйомності та відповідності конструкцій мосту вимогам діючих норм ДБН та інших нормативних документів, розробка рекомендацій по ремонту виявлених дефектів і ушкоджень;

- аналіз причин виникнення дефектів і наслідків їх подальшого розвитку;

- висновки та рекомендації щодо подальшої експлуатації споруди.

По завершенню  обстеження конструкцій мосту були виявлені окремі дефекти і пошкодження елементів, які знижують несну здатність та довговічність споруди.

Надалі комунальним підприємством міської ради «Комунальник» було замовлено проект капітального ремонту, по завершенню виготовлення якого підрядна організація розпочне роботи.

На сьогоднішній день робота планується в два етапи:

1. Відновлення маршових сходів, покриття мосту, електроживлення на міст та накриття мосту для захисту від опадів.

2. Пандус для інвалідів або встановлення ліфту для людей, які обмежені у використанні сходів цього мосту.

Під час обговорення депутатами було вирішено на засіданні чергової тридцять восьмої сесії Яготинської міської ради VII скликання 6 вересня повторно підняти дане питання щодо закриття аварійно-небезпечного мосту та звернутися до Яготинської районної державної адміністрації з клопотанням виділення шкільного автобусу для підвозу дітей з мікрорайону міста «ЦИНС» до Яготинського НВК «Спеціалізована школа – загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 2».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора