Вирішення питання ремонту вулиці Незалежності серед пріоритетних завдань міської ради

Дата: 26.06.2018 18:20
Кількість переглядів: 540

Фото без опису25-26 червня Яготинський міський голова Наталія Миколаївна Дзюба провела ряд робочих зустрічей з представниками органів державної виконавчої влади, на повістці денній пріоритетне питання – ремонт вулиці Незалежності.

Як вже неодноразово повідомлялося, вулиці Київська та  Незалежності є  складовими частинами автомобільної дороги державного значення Т-25-41 Новий Биків - Згурівка – Яготин загальна протяжність якої в межах двох районів – Згурівського та Яготинського становить 47,4 км. (http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/712-2015-%D0%BF/print1525961550243650).

Зважаючи на те, що вказана автомобільна дорога знаходиться на утриманні та обслуговуванні Служби автомобільних доріг у Київській області, Яготинська міська рада не наділена повноваженнями виступати замовником капітального ремонту та укладати договори на його проведення.

25 червня 2018 року відбулася зустріч міського голови Н.М. Дзюби з очільником області – головою Київської обласної державної адміністрації О.Л. Горганом. Олександр Любомирович під час робочої зустрічі повідомив, що він тримає ситуацію з ремонтом доріг в Київській області на особистому контролі та запевнив у повній підтримці ініціативи співфінансування ремонту дороги державного значення.

26 червня 2018 року голова міської ради Н.М. Дзюба була на особистому прийомі у керівника Державного агентства автомобільних доріг України Славоміра Новака, де озвучила пропозицію та готовність Яготинської міської ради прийняти участь у співфінансуванні робіт з капітального ремонту автодороги Т-25-41 в межах міста Яготин на загальну суму 1,5 млн. грн.

Пан Славомівр Новак з розумінням поставився до піднятого питання та пообіцяв детально вивчити подані міським головою пропозиції щодо співфінансування робіт, в тому числі з врахуванням затвердженої Яготинською міською радою Програми фінансування у 2018 році робіт з ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення у місті Яготині.

Принагідно, в чергове, інформуємо, що з метою пошуку можливостей для проведення якісного капітального ремонту дорожнього покриття вказаної автомобільної дороги, рішенням Яготинської міської ради від 14.06.2018 № 1493-35-VII, виділено кошти в сумі 1 5000 000 грн. у вигляді частки співфінансування місцевого бюджету.

Ці кошти міська рада вже готова надати Службі автомобільних доріг у Київській області для початку виконання ремонтних робіт.

Маємо надію, що широкий діалог, активна співпраця та підтримка всіх гілок влади, вже найближчим часом забезпечить потрібний результат – відремонтовану вулицю Незалежності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора