Шостий традиційний дитячий турнір з футболу!

Дата: 01.06.2019 18:58
Кількість переглядів: 789

Фото без опису

«Оле-оле-оле!» - гримить над стадіоном.

Тут пристрасті вирують, коли лунає: «Гооол!»

Цей шал, цей вигук всім знайомий,

А гра ця називається ФУТБОЛ.

Футбол – це більше, ніж спорт! Футбол – це життя!

Саме такими словами розпочато сьогодні на стадіоні «Колос» шостий традиційний дитячий турнір з футболу, присвячений пам’яті тренера – викладача Яготинської ДЮСШ Крежевицького Ю.Г. І недарма він відбувся 1 червня, на День захисту дітей, адже це свято особливе – ним розпочинається літо, і воно по праву належить нашим дітям. В них наша праця і щастя.

Участь у турнірі з футболу серед команд  2005 р.н.  та молодших, взяли команди: ДЮСШ (м. Яготин), тренер - Дмитро Панченко, ФК Сімекс (м. Переяслав-Хмельницький, тренер - Роман Кривенко, ДЮСШ (смт Згурівка), тренер - Борис Малафій, ФК Рось (м. Біла Церка), тренер - Руслан Бощар, ФК Дружба (м. Березань), тренер - Петро Дмитренко, ДЮСШ (м. Канів),  тренер - Станіслав Циба.

На наше спортивне свято завітало багато друзів та поважних гостей, які прийшли вболівати за юних футболістів.

Підтримували наших юних учасників: Яготинський міський голова Н.М. Дзюба, заступник голови Київської обласної федерації футболу, меценат дитячого турніру Л.Л. П’ята, голова Яготинської районної державної адміністрації В.С. Шмигановський, заступник голови Яготинської райради В.А. Потельчак, почесний громадянин міста Яготин В.П. Семеняка, український футболіст, захисник, колишній гравець збірної України В.В. Ващук, Березанський міський голова В.Г. Тимченко, депутати Яготинської міської ради, члени виконкому та інші гості.

Шостий традиційний дитячий турнір з футболу відкрився з підняття Прапору України під Гімн України, адже турнір крокує впевнено і яскраво вже шостий рік поспіль, спонукаючи учнівську молодь до фізичного розвитку, прагнення здорового способу життя, виховання справжніх чоловічих рис характеру та оптимістичного погляду у майбутнє. 

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять тренера-викладача Крежевицького Юрія Григоровича, адже він 40 років життя віддав служінню спорту. Плеяда футболістів вихована ним гідно представляла і тепер представляє футбол Яготинщини на обласному та Всеукраїнському рівні. Останні роки життя Юрій Григорович працював тренером-викладачем відділення футболу Яготинської дитячо-юнацької спортивної школи. Команда 1994-1995 р.н була чемпіоном та  призером Чемпіонату Київської області з футболу.

Міський голова Наталія Миколаївна Дзюба у своєму виступі зазначила, що сьогоднішнє дійство недарма проводиться в День захисту дітей, адже Крежевицький Юрій Григорович вболівав за футбол, обожнював свою професію та любив дітей.

«Сьогодні ми чекаємо від наших юних футболістів – учасників турніру, видовищної результативної гри на рідному стадіоні Юрія Григоровича. Адже пам’ять про нього в наших серцях. Тож нехай Яготинщина буде тією землею,  яка об’єднає кожного з вас у єдину дружню футбольну родину. Гарного Вам настрою та вдалої гри», - зазначила Наталія Миколаївна.

Лунало багато побажань для юних учасників, адже попереду уних нелегка боротьба. 

Наше місто славиться не лише спортивними досягненнями та легендарними футболістами, а й талановитою молоддю, яка також виборює перемоги на своїх музичних та хореографічних конкурсах. Ще одним приємним подарунком для всіх присутніх був святковий концерт. Це запальні номери художньої гімнастики, корейського бойового мистецтва таеквон-до та флешмоб від учасників «Планети щастя». Під час перерви під мелодію футбольного гімну до флешмобу долучились всі учасники святкового концерту та юні футболісти.

О мить, коли забитий нами гол,

І всі ми кричимо, мов несамовиті,

Ні, ми не дикі, просто любимо футбол,

Його, як наше місто - неможливо не любити.

Сьогодні присутні бачили ігри  команд – учасниць турніру. Кожна команда вела запеклу боротьбу за перемогу, за головний приз турніру.

«Перш ніж засуджувати когось із гравців, візьми його взуття і пройди його шлях, спробуй його сльози, відчуй його біль. Наткнись на кожен камінь, об який він спіткнувся, повоюй з критикою, незадоволенням вболівальників. І тільки після цього говори, що ти знаєш – як треба грати у футбол», - говорив іспанський футболіст Рафаель Бенетіс.

По завершенні святкового дійства ведучий запросив юних футболістів підготуватись до церемонії нагородження. Під оплески присутніх всі гравці вишикувалися на стадіоні «Колос».

Фото без опису

Очільники міста вручили Кубки за відданість футболу учасникам шостого традиційного дитячого турніру з футболу, зокрема Наталія Миколаївна – ДЮСШ (м. Яготин), Василь Степанович – ФК «Рось» (м. Біла Церква).

За вагомий внесок у розвиток футболу на Київщині заступник голови КОФФ Л.Л. П’ята вручив подяки від голови КОФФ Я.М. Москаленка - директору стадіона "Колос" Яготинської міської ради В.В. Сапронайтісу. 

За вагомий внесок у розвиток спорту у місті Яготині директор стадіону "Колос" В.В. Сапронайтіс вручив кубок заступнику міського голови О.І. Федині.

І ось розпочалась чарівна мить нагородження наших учасників, тож дипломами, Кубками турніру Крежевицького та медалями за участь у футбольному турнірі отримали капітани команд, які посіли : 

- 6 місце – ДЮСШ (смт. Згурівка), тренер - Борис Малафій; 

- 5 місце – ФК Дружба (м. Березань), тренер - Петро Дмитренко,

- 4 місце – ФК Сімекс (м. Переяслав-Хмельницький), тренер - Роман Кривенко;

- 3 місце – ДЮСШ (м. Канів),  тренер - Станіслав Циба;

- 2 місце – ДЮСШ (м. Яготин), тренер - Дмитро Панченко;

- 1 місце – ФК Рось (м. Біла Церка), тренер - Руслан Бощар.

Відзначили і кращих гравців турніру, а саме: 

- кращий воротар – гравець ДЮСШ (смт. Згурівка) Михайло Кощій ; 

- кращий захисник – гравець ДЮСШ (м. Канів)  Максим Хоменко ;

- кращий півзахисник – гравець ФК Дружба (м. Березань) Віктор Угольніченко;

- кращий нападник - гравець ФК Сімекс (м. Переяслав-Хмельницький) Андрій Солонець;

- кращий гравець – гравець ФК Рось (м. Біла Церка) Андрій Панченко;

- кращий бомбардир – гравець ДЮСШ (м. Яготин) Вадим Бугай.

Вручили також командам смачну продукцію Яготинського маслозаводу, як вітання від Яготинщини.

Сьогодні ми бачили ігри команд – учасниць турніру, які намагались довести, що вони кращі, сильніші. Кожна команда боролася за перемогою, за головним призом турніру – Кубком Крежевицького. І ми бачили на полі їх прагнення, волю до перемоги. Цей турнір вкотре довів, що пам’ять про Юрія Григоровича – жива! 

Адже, удар м’яча і знов душа літає, чудовий гол і сльози на очах, від гри цієї серденько палає, від гри цієї легко на плечах.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора