Свято вишиванки

Дата: 16.05.2019 19:08
Кількість переглядів: 1717

Фото без описуУкраїнська вишивка -  це «молитва без слів», а сама вишиванка – це оберіг людини, таємнича мова якої передає безліч побажань для сімейного благополуччя та щастя людини, яка її одягає.

16 травня, у Всеукраїнський день вишиванки, який традиційно проходить у 3-тій четвер травня, на центральній площі міста просто неба відбувся святковий концерт присвячений головному оберегу українців – вишиванці!

Головною подією була вишиванкова хода у складі юної молоді міста: студентів та викладачів Яготинського інституту Міжрегіональної академії управління персоналом; учнів та викладачів  Яготинської загальноосвітньої школи № 1; Яготинського навчально-виховного комплексу № 2 та № 3.

Гучними оплесками вітали ученицю 8-А класу Яготинського НВК № 2 Анастацію Даценко, яка прийшла у старовинному вишитому вбранні, яке їй дісталося у спадок від прабабусі - вишита сорочка з Чернігівщини, кінця 19 сторіччя.

Чимало гарних емоцій яготинцям подарував і момент нагородження нашої талановитої молоді, який вкотре довів, що у нашій Яготинській родині, є потужний потенціал творчої і обдарованої молоді.

На сцені сьогодні танцювали та співали українських пісень творчі колективи нашого міста, всі присутні знайомились один з одним та хвалились орнаментами на своїх вишиванках.

Таке свято сповнене щирістю української душі ще надовго залишиться теплим спогадом у мешканців Яготина. Бо саме така тепла атмосфера додає сили та віри в перемогу нашої незламної нації.

Але ж для того, аби вдягти вишиванку, необов'язково чекати наступного року. Насамперед це оберіг українського народу, символ української нації, її краси та чистоти. 

І пам‘ятаймо, вишиванка – генетичний код нації! Вивчаймо її, вишиваймо її, одягаймо її, любімо й шануймо її!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора