Урочистий захід присвячений 30-тій річниці з дня заснування народного аматорського хору ветеранів війни, праці та військової служби "Солдатська пам’ять"

Дата: 29.09.2017 19:00
Кількість переглядів: 868

Фото без описуЦього дня в залі Яготинського районного будинку культури зібралися всі, хто не байдужий до прекрасного співочого мистецтва. 30-ть років тому, в  нашому місті Яготині народився творчий колектив, який дарує людям любов до пісні, до рідного краю, а саме народний аматорський хор ветеранів війни, праці та військової служби «Солдатська пам’ять».

Творчий колектив разом із прекрасним талановитим керівником, Заслуженим працівником культури України Володимиром Кутєповим та концертмейстером Валентиною Сироватко, протягом багатьох років радує глядачів своєю творчістю.  Народний аматорський хор «Солдатська пам’ять» є історичним у нашому місті та унікальним на всю Київщину, далеко за її межами. Хор є переможцем 7-ми конкурсів імені Кирила Стеценка, нагороджений багатьма грамотами, дипломами, призами, подяками.

Колектив продовжує свою діяльність, намагається зберегти в душах українську культуру, українську пісню, дух козацької української щирої душі і пам’ять про подвиг попередніх поколінь, які поклали на вівтар своє здоров’я та життя за для щасливого майбутнього нашої країни. Тому він і носить горде ім’я: «Солдатська пам’ять».  

На ювілей хору «Солдатська пам’ять» були запрошені почесні гості, а саме: Народний Депутат України – Сергій Григорович Міщенко, перший заступник голови Яготинської районної державної адміністрації – Ольга Іванівна Рудніцька, голова Яготинської районної ради – Віктор Григорович Грицай, міський голова – Наталія Миколаївна Дзюба, голова ревізійної комісії ТОВ «Кравченка» - Володимир Павлович Семеняка. А також, керівники художніх колективів, друзі, колеги та всі, хто не байдужий до творчості цього талановитого колективу.

В 2007 році до 20-ї річниці хору була видана книга «Жити, щоб співати-співати, щоб пам’ятати», автор Михайло Нанінець. А цього року на 30-ти річний ювілей, видана ще одна книга під назвою «До поки серце б’ється і душа жива». Автором якої є Анатолій Саса. Книга надрукована завдяки сприянню Народного депутата України, Сергія Григоровича Міщенка, який завжди опікується, підтримує та допомагає учасникам хору.

Святкуючи ювілей, хор «Солдатська пам’ять» приймав вітання, нагороди, цінні подарунки від гостей свята. Міський голова Наталія Миколаївна Дзюба також приєдналася до привітань. Окрім щиросердечних побажань колективу, міський голова вручила учасникам хору запашний коровай від Яготинської громади та цінний подарунок. Також за вагомий внесок у розвиток культури міста та району, активну участь у обласних і районних культурно-мистецьких заходах Наталія Миколаївна нагородила подяками кращих учасників народного аматорського хору ветеранів війни, праці та військової служби «Солдатська пам’ять».

Всім присутнім в залі дарували свій спів чоловічий вокальний дует «Ясени», народний аматорський хор «Джерело» Сулимівського сільського клубу, заслужені артистки України Алла Васик  та Ольга Мовчан.

По завершенню святкування 30-річчя народного аматорського хору ветеранів війни, праці та військової служби «Солдатська пам’ять», учасники хору висловили слова вдячності людям, які відклавши безліч сьогоденних турбот та проблем, підтримали творчий колектив.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора