Енергоефективність у громадах ІІ

Дата: 03.11.2017 10:57
Кількість переглядів: 500

Фото без опису02 листопада перший заступник міського голови С.О. Овчаренко взяв участь у практичній конференції «Енергоефективність у малих містах. Виклики та рішення», яку спільно організував проект «Енергоефективність у громадах ІІ», що впроваджується компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та Асоціація малих міст України.

Впровадження енергоефективних заходів є одним із найважливіших етапів становлення енергетичної України. На сьогодні існують необхідні правові засади для впровадження енергосервісу, які покликані допомогти громадам за короткий термін і на професійному рівні провести тер модернізацію інфраструктурних об’єктів. Метою заходу є проведення дискусії та роз’яснювальної роботи, а також презентація практичних прикладів важливості співпраці з Еко-компаніями.

Під час першої сесії заходу учасників конференції знайомили з основними задачами проекту, інструментами та можливостями. Спеціалісти сесії розповіли про досвід проекту «Енергоефективність у громадах» та про можливості обміну досвідом між містами України за допомогою мережевої платформи.

«Енергосервіс в бюджетній сфері: правові засади, перешкоди та можливості для розпорядників бюджетних коштів» саме під такою назвою розпочалась наступна сесія заходу, яка мала на меті ознайомити з енергосервісом в бюджетній сфері України; особливостями взяття довгострокових зобов’язань за енергосервісом та з законодавчими ініціативами у сфері енергоефективності будівель.

Під час конференції учасникам продемонстрували інвестиційну панель: залучення коштів для термомодернізації бюджетних об’єктів; розробку програми прямого кредитування муніципалітетів України для енергомодернізації бюджетних установ. Учасників заходу поінформували про джерела, умови та перспективи фінансування енергоефективних проектів в України.

Під час останньої сесії заходу учасників конференції знайомили з можливостями будівельної галузі для вирішення питань зменшення енергоспоживання бюджетних установ, з оптимізацією системи теплопостачання. Спеціалісти сесії надавали практичні рекомендації для створення комфортного середовища в дитячих садках та школах, а також знайомили з важливими показниками та методами відбору якісних віконних систем, які впливають на енергоефективність будівель.

Окрім досвіду міст-менторів та демонстрації прикладів найкращої практики, муніципалітети, які приймали участь, мали змогу долучитися до серії тренінгів та інших видів навчання, які охоплювали як спільні теми, так і конкретні проблеми кожного муніципалітету. 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора